Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

V Plzni vydřel vítězství Radek, Jakub Svoboda vede soutěž aktivity

Vytvořeno28.07.2011
Desátý díl GIANT LIGY – Grand Prix EFISAN a téměř stodvacetičlenné startovní pole nabité zvučnými jmény se sešlo za velmi pěkného počasí ve sportovním areálu SKP RAPID na Doubravce. Závod vyšperkoval svou účastí František Raboň (výběr ČR) a Jiří Ježek (DAS-Duratec), vedle kterých diváci mohli vidět i novopečeného mistra republiky z časovky Jiřího Hudečka, který přijel do Plzně se svým stájovým kolegou a vítězem české Tour Stanislavem Kozubkem (oba PSK Whirlpool-Author). Od startu se rozjelo ostré tempo a do poloviny závodu drželi jezdci průměrnou rychlost na 49km/h. Aktivitou ze začátku hýřili jezdci Sparty v čele s Tomášem Holubem, Tomášem Hrubým a Ladislavem Fabišovským. Trojici se podařilo na 12. km odskočit a sbírat důležité body. Peloton měl však další tahouny jako Martina Zlámalíka (KDL Trans Landbouwkrediet), Ivana Rybaříka (Merida), nebo právě jezdce PSK Whirlpool-Author Kozubka a Hudečka, kteří uprchlíky brzo dojeli i díky aktivitě Radka Bečky (FOCUS Znojmo). Po polovině závodu se do soubojů o body opřel Radek Bečka a začal stahovat náskok obou sparťanů Jirky Nesvedy a Tomáše Holuba. V souboji aktivity o puntíkovaný dres odolal ataku Martina Zlámalíka zkušený borec Jakub Svoboda (CK Kolokrám-Svijany.cz), a stal se tak nejaktivnějším jezdcem měsíce července. Do sólových úniků to zkoušel i Martin Boubal (VC Ratisbona), ale bez podpory týmu neměl šanci na úspěch. Nenápadně a v závětří pelotonu se rozjížděl František Raboň, který předvedl svoji sílu a rychlost dvě kola před cílem, kdy si s obrovským náskokem dojel pro finanční prémii speciálně vypsanou na předposlední kolo. Poslední spurt vyhrál Tomáš Janda (Studiopohody.cz) a vyhoupl se na šesté místo celkového hodnocení. Hned za ním dojel Radek Bečka, a mohl se tak radovat ze zaslouženého vítězství, neb v souboji s Holubem rozhodoval při stejném počtu bodů poslední spurt. Ženám kralovala Tereza Trefná (Alltraining-Lawi) a juniory vyhrál nadějný Tomáš Medek (Rottaler RSV), který si připsal i v konkurenci Elitních jezdců dva body.

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies