Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Výroba trofeje na Velkou cenu Kolokrámu

Vytvořeno22.08.2018
Hlavní trofej na Velkou cenu Kolokrámu věnovala firma HG Atelier jak již bylo napsáno. "Sklenění bratři" Lukáš a Filip Houdkové, tak pokračují ve své cyklistické misi a zálibě :). Jak taková trofej vzniká se můžete sami podívat na fotkách. Nyní má uvedenou trofej ve svých rukách další novoborský mistr, pan Aleš Zvěřina, který dává do tohoto šperku sám kus svého umu a vlastní DNA :). Vítězové si tak odvezou trofej podobnou jako se zde vyrábí třeba na TDF :)! Těšíme se na Vás a v pátek na viděnou, třeba zrovna u předávání cen nejlepším! Kolokrámníci Pro ty, kteří ještě neměli tu možnost se přichomejtnout k verštatu na huti - tohle je forma(buková), do které šikovný sklář/huťák vyfoukne tvar ceny pro Velkou cenu KOLOKRÁMu. Pro ty, kteří ještě neměli tu možnost se přichomejtnout k verštatu na huti - tohle je forma(buková), do které šikovný sklář/huťák vyfoukne tvar ceny pro Velkou cenu KOLOKRÁMu. Jo, to se z pánve nabere, foukáním, točením, kýváním a všemi těmi huťskými fintami se tomu dá jakýs takýs "předtvar", ten se šoupne do formy, zadák ji zavře a potom už se fouká a točí, dokud sklovina rovnoměrně nevyplní všechna zákoutí ... Jo, to se z pánve nabere, foukáním, točením, kýváním a všemi těmi huťskými fintami se tomu dá jakýs takýs "předtvar", ten se šoupne do formy, zadák ji zavře a potom už se fouká a točí, dokud sklovina rovnoměrně nevyplní všechna zákoutí ... ... ne každý kousek se hned napoprvé podaří ... ;-) ... tak jde do šmelcu a následně znovu do pánve. ... ne každý kousek se hned napoprvé podaří ... ;-) ... tak jde do šmelcu a následně znovu do pánve. ... může být... ... může být... Už se z toho kouří, už se to točí, už se to fouká, ... něco skleněného :-D. Už se z toho kouří, už se to točí, už se to fouká, ... něco skleněného :-D. ... je to práce fortelná ... ... je to práce fortelná ... Tak to je ona - pan mistr už jenom odklepne, zadák popadne a hajdy s tím do chladicí pece - aby nám to hezky pozvolna vychládalo a hlavně nepopraskalo :-). Tak to je ona - pan mistr už jenom odklepne, zadák popadne a hajdy s tím do chladicí pece - aby nám to hezky pozvolna vychládalo a hlavně nepopraskalo :-).
... a může se dekorovat. ... a může se dekorovat.

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies