Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Tour de Ralsko pohledem Plamínka

Vytvořeno15.05.2018
Opět se hlásím se zpravodajstvím z dalšího závodu, který se konal 12. května a jednalo se tentokrát o Tour de Ralsko. Jelikož to mám "hned za barákem", nějakých 20 kilometrů, tak jsem si řekl, že bych si tam mohl, v rámci rozjetí, dojet na kole. Sebral jsem se tedy a vyrazil. Děda mě "pronásledoval" celou dobu autem, jako doprovodné vozidlo. Dojel jsem na závod, zaregistroval jsem se a tak dále, ... přece nebudu vykládat to samé pořád do kola :). Takže rovnou na start. Startovalo se přes most, kde na prostředku byly "retardéry" - velké květináče, ... bez kytek :)? To nikoho nezajímá a zahradníka asi nejmíň :)! Stoupl jsem si tedy co nejvíce dopředu - byla to prý "elite vlna" - a já neměl vyjetou pozici z minulého roku, takže co následovalo? Přišel borec a poslal mě dozadu! Chvilku jsem to na něj zkoušel, že přeci nemůžu jet zezadu, že to nemá cenu, ... jeho to ale nijak nezajímalo a musel jsem jít o cca 50 lidí zpátky. Dobře, to se dalo... prásk! A vystartovali jsme, rozjel jsem to a objel květináče... upaloval jsem, jenže se to tolik nedalo - balík přede mnou jel po betonce a já, abych se dostal dopředu, musel jet vlevo po trávě a spurtovat. To se mi povedlo celkem pěkně podle mých představ. Předjel jsem cca 30 lidí a chytl se dvou nejmenovaných cyklistů... ale pozor! Nohy začaly stávkovat! Asi, hochu, jsi ten start trochu přepísk?! Ale co, houby! Jel jsem i když to tolik nešlo a šel na špici a tahal a tahal ... postupně jsme takhle sjeli dost lidí a vytvořili větší skupinku. Na 20.kiláčku byl kopeček, prudkej kopeček, a tam bolest v nohách zmizela a jelo se mi najednou opravdu krásně. Celý závod jsem si říkal že jedu tak asi kolem 10.místa. Jeli jsme s velkou skupinkou a já byl více vepředu, najednou se otočím a byli jsme jen čtyři, tak jsme si to spolu dojeli a už zbytečně nesjížděli ty vepředu, protože byli daleko a sil zase až tolik nebylo :). Závod se jel na 45 km a na 44., kde začla dlouhá rovinka, jsem se odlepil od té naší skupinky a odpálil to směr cíl. Když jsem projel cílem, pořadatel zahlásil že jsem dojel 4.celkově a s jedničkou v kategorii. Tak jsem si hned řekl: ... to není špatný, na ten start zezadu a byl jsem spokojenej. Závod byl štěrkovatý a jel se po lesních cestách, nebylo to uplně zábavné ale ani nudné. Počkal jsem si na vyhlášení a vyťapal se, v rámci vyjetí, domů opět na kole. Díky za pozornost a držte mi dále palce. Váš dopisovatel a písmák Plamínek Tour de Ralsko pohledem Plamínka Tour de Ralsko pohledem Plamínka

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies