Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Skvělé 5. místo Endlera v Třebušíně

Vytvořeno03.05.2011
Filip Endler opět ukázal v Třebušíně při tradičním prvomájovém silničním závodě Memoriálu Menharta a Hellera na 110 km, že jeho forma pomalu a jistě nabývá síle a společně s akademiky, kteří bojovali o své mistrovské tituly, obsadil celkové 8. místo. Po odděleném vyhlášení tří nejlepších akademiků, kteří skončili před Filipem, dokonce obsadil pódium pro prvních 5 mužů v kategorii ELITE.

Silniční závod Třebušín

Ústecký rodák přivezl do nedalekého Třebušína i své rodiče, tak se chtěl na trati, kde i trénuje, před nimi ukázat, uvedl Filip. "Vzal jsem za to těsně po startu a ve třech lidech, kde však chyběli favoriti z PSK, jsme si vybudovali solidní 2 min náskok. Pak nás ze zadu dojela silná skupinka i s mým kolegou Danem Veselým a právě s úřadujícím mistrem republiky Benčíkem i Kozubkem z PSK, kteří nakonec závod ovládli a obsadili první dvě místa v kategorii ELITE, mezi které se však celkově vklínil zvlášt hodnocený akademický MČR M.Hunal ze Sparty." Filip zaslouží pochvalu za to, že i přes svou aktivitu už od startu dokázal držet krok i s ostřílenými profíky a nakonec zajel krásný výsledek. Nesmíme opomenout ani 2. místo naší Lenky Sýkorové v kategorii žen, kde zvítězila o 12 let mladší juniorka M.Mikulášková z TJ Stadion Louny. Výsledky našich : 5. Endler, 11.Svoboda, 18.Šupol, 20.Janoušek, 24.Netík, 26.Říha , Maršík po defektu vzdal, 2. Sýkorová Titul akademického mistra ČR v silničním závodě tedy získal Hunal před svým kolegou ze Sparty Praha Okrouhlickým a třetím Danačíkem z PSK. "Kolokrámníci ze Svijan" - Dan Veselý obsadil 7. místo, Tomáš Dudek byl 10. a Michal Soukup 13.

Časovka jednotlivců Třebušín

V sobotní akademické časovce jednotlivců zvítězil exmedailista z časovky j. z MČR Okrouhlický ze Sparty Praha, náš Veselý obsadil 5. místo a Soukup byl 8. Kluky nyní čeká náročné období co se týká studijních povinností. Veselý navíc skládá zkoušku z dospělosti, tak kolo bude možná na chvíli až na druhé koleji. Přejme jim tedy, aby vše zvládli aspoň za "3" a mohli se poté naplno věnovat závodění.

Memoriál J. Křivky

Nezávodili jsme minulý týden pouze v Třebušíně, ale již ve čtvrtek se konalo večerní kriterium v Pardubicích, 36.memoriál J.Křivky, kde vedle borců ze současného rychlovlaku Dukly Praha je velmi těžké se ve sprinterských soubojích jakkoliv prosadit, přesto Jakub Svoboda získal 2 body a obsadil za vítěznými Dukláky A. Kaňkovským, J. Hochmanem a třetím S. Kozubkem z PSK 18.místo. Pro další naše závodníky T. Dudka, I. Netíka a T. Maršíka to pak byl především objetý kvalitní závod, který se počítá do další části sezony.

Memoriál E. Cihláře

V sobotu "na čarodějnice" pak obdobně na 66. ročníku memoriálu E.Cihláře v Praze excelovala opět Dukla Praha v čele s Kaňkovským a Kadlecem a tak naši J. Svoboda společně s I. Netíkem a J. Říhou obsadili bez bodu 16.,21.resp. 22.místo. Lenka Sýkorová se těsně nevešla na bednu a dokončila jako 4. ve společné kategorii žen a juniorek, kde zvítězila při absenci našich nejlepších žen, které startovaly na Gracii v Orlové, opět Mikulášková z Loun.

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies