Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Extrém Bike Most

Vytvořeno23.06.2020

Sobota 20.6. Extrém Bike Most

Tak tedy, na pořadu dne je Extrém Bike Most, pro mě osobně nejtěžší MTB maraton, protože jsem totální dřevo na techniku jízdy, tu prostě tak nějak odjakživa nemám. Takže nezbývá, než to zase odmakat ....

Včera jsem si tu byl, v rámci rozjetí, pro startovní číslo. Velitel tratě hlásí: „Všude sucho!“ No tak super, jsem klidnej, to ten start z druhý vlny nebude úplně ztracený.

Jenže ... ! Nakonec celou noc prší, celé ráno prší, cestou do Mostu prší, děda Komárek byl génius a jeho nesmrtelná věta je prostě legendární, takže opět - chčije a chčije. A potom snad ještě: "... ale je tady krásně! Jo, tady jo."

Na startu se mačká celá česká MTB špička, chybí pouze Jára Kulhavý. Druhá vlna je prostě druhá vlna a dopředu je zatraceně daleko, tak trochu beznaděj, hlavně když vím, že po startu následuje šíleně podmáčena louka a fouká tam hodně proti - to je přece kombinace jako hrom!. Jakmile se odstartuje, stojím ještě chvíli na místě a koukám jak všichni jedou pryč... To není díky "námořnické rozvaze", já prostě nemám kudy, tak čekám:-o.

Jakmile se to po startu uvolní, snažím se jet co nejrychleji dopředu, což moc dobře nejde. První balík, cca 30 lidí, se vzdaluje, jenže to teď zrovna neřeším. Koukám, kudy jedu, brýle okamžitě plné bahna a jílovitý podklad louky je pod soustavným náporem vody něco jako veřejné kluziště. Po prvních kilometrech je to celkem slušně nadělené a závoďáci se pohybují jen v malých skupinkách.

Nájezd do lesa a první stojka na cestě - „hlavně v klidu, bude to ještě dlouhé“. Pomalinku, polehounku míjím jednoho borce za druhým, tempo jedu stejné společně s Pavlem Linetem, který je tu doma a kdybych mu vyškrábal oči, tak mi stejně ve sjezdu ujede a nadělí haldu vteřin. Pokaždé si ho po sjezdu dojedu a takhle se to opakuje sjezd co sjezd, pořád dokola, holt když to má jeden najetý, moc toho nenaděláš ...

Hněvín je cca v půlce závodu, stále jedeme s Pavlem pohromadě a dojíždíme další jednotlivce. Z Hněvína opět bomby dolů, zde první chyba z mojí strany! V jedné ostré, kamenité zatáčce se mi „žvejkne“ přední guma a ztrácím trochu vzduchu, opět, zas a znovu si Pavla ve výjezdu dojíždím.

Následuje další sjezd a máme tady další defekt, tentokrát zadní kolo. Mlíko v plášti funguje, ale ztrácím tlak i na zadku. Naštěstí se blíží občerstvovačka, zastavuju, dofukuju, doplňuji pití, ztrácím čas... Tak neztrácím čas a hajdy za nima!:-D

Následuje pokus o dojetí zpět tam, kde jsem původně byl, ovšem, jak už to chodí, tlačím na pilu až moc a dělám chyby! 2x trefuju strom řídítkama, po třetí, snad abych je "ušetřil"(?), levým ramenem, přesně tím co ho mám po bouračce a operaci trochu neschopný. Ale nebolí, neznám bolest, jedu dál. Na Resslu dostávám info o pořadí: 24. celkově a přede mnou poslední technický úsek, než se trať rozdělí na tu „dětskou" 56km a na tu „velkou“ 72km. Na rozdělení zjišťuji, že jsem třetí celkově na kratší trase, odbočuji tedy na tu správnou a těším se do cíle! Čeká mě už jen cca 5km po louce, jednoduchý přece, ne? To bych ale nesměl být já! Při krátkém, rovném sjezdíku po trávě jdu ve velké rychlosti k zemi! Sakra, zase!!! Tolikrát, jako za poslední týden, jsem se snad nikdy neválel!

Nasedám zpět na Epica a cítím volnou tretru. Dotažení ale není možné(... oral jsem oral, ale málo, kolečko se mi polámalo ...), někde jsem tam nechal Boa kolečko i s lankem, „tak opatrně ať nepřijedeš bos“.

Tenhle poslední kousek do cíle je největší peklo z celého dne! Není kudy vybrat stopu, plácat se na rovině v bahně a stát skoro na místě je trochu frustrující(něco jako zapomenutej kapr ve vypuštěným rybníku) a modlím se, ať už to mám za sebou. Pár metrů před cílem vidím druhého Pavla Lineta kousek před sebou, necelou minutu, na výsledku to ale už nic nezmění. Třetí celkově, druhý v kategorii, tedy celkem spokojenost.

Teď mě čeká už jen umýt kolo, umýt sebe, vyprat oblečení, vytahat bahno ze všech skrytých koutů a záhybů(... vylovení, odbahnění, vysušení, ...). Po prvotní sprše z hadice také zjišťuji první šrámy - super vypadám jak po návštěvě luxusního sado/maso salónu. Akorát že tahle návštěva trvala 2,5hodiny a byla za 600kč. No neberte to za ty prachy, vždyť je to skoro zadarmo!!!

Hezký den a zase brzy na slyšenou .

Filip Cíl, konec vodních hrátek! Cíl, konec vodních hrátek! Odhodit hroudu bahna, odhalit Garmina a dát mu vědět, že už je konec ... &##x1f603;. Odhodit hroudu bahna, odhalit Garmina a dát mu vědět, že už je konec ... Teď ještě budeme muset vygooglit, kde je tady nejbližší švec, aby mi opravil perka ... &##x1f603;. Teď ještě budeme muset vygooglit, kde je tady nejbližší švec, aby mi opravil perka ... 😃. Na stupínku, s KOLOKRÁMEM na hrudi a s pohárkem nad hlavou! Co byste ještě chtěli? &##x1f642; Na stupínku, s KOLOKRÁMEM na hrudi a s pohárkem nad hlavou! Co byste ještě chtěli?

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies