Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Nastavování, měření posedu v KOLOKRÁMu

Vytvořeno20.02.2019
Ve středu 9.1. jsem vyrazil z hlavního města na sever, do libereckého Kolokrámu, poladit nastavení posedu na svém karbonovém oři. Avšak počasí mi zrovna moc nepřálo. Celou cestu intenzivně sněžilo a díky tomu samotná cesta za moc nestála a na závěr ještě přišel problém před libereckou speciálkou. Uvízl jsem při parkovacím manévrování ve sněhu.:-( Naštěstí mi pomohla místní paní, která mi zatlačila a já jí na oplátku, při snaze dostat auto na parkoviště, zadníma kolama ohodil sněhem její kabátek. :-) V Kolokrámu mi po vyčerpávající cestě a ještě náročnějším parkování nabídli vodu a výbornou kávu. A začalo to. Nejprve mi Lukáš pokládal otázky typu jak dlouho jezdím, jestli mám nějaké problémy (kromě finančních:-D), bolesti v některých partiích, atd. Pak si mě "vzal na stůl", aby zjistil hybnost kyčlí a celkovou flexibilitu těla. Následovalo měření sedacích kostí, což probíhá tak, že si sednete (jako na záchod - kalhoty spouštět nemusíte a "tlačit" nesmíte!:-D) na speciální kostku, kde se otisknou vaše sedací kosti a podle toho Lukáš zjistí, jestli máte, případně jakou musíte zvolit, správnou šířku sedla. A to já neměl... Následovalo ještě nastavení kufrů na tretrách - a ty jsem měl!:-D (s sebou) Potom už se konečně šlo na věc - začalo se nastavovat! Kolo upnout do trenažeru - teď! I přesto, že už nebyly Vánoce, tak mě Lukáš ověsil (jako vanoční stromeček) čímsi, co vypadalo jako světýlka. Tak jsem začal svítit (vydávat vůni jehličí ještě neumím a jinou jsem raději nezkoušel:-D). Trenažer měl jednu velkou výhodu - byl otáčecí, jako střelka na kompasu - s možností aretace, samozřejmě. Takže jednou si mě Lukáš natočil na jednu stranu, třeba na jih:-D a já jsem šlápnul do pedálů. Chvilku na lehčí a chvilku zase na těžší převod. Systém schroustal a vyhodnotil - byly tady první údaje/výsledky. Následovalo otočení na druhou stranu - asi sever :-D. Mimochodem, byla to fakt zábava, cítil jsem se jako na kolotoči. Když už jsme měli nastavenou výšku a správnou pozici sedla, tak jsme se zaměřili na nastavení výšky řidítek a správnou délku představce. Posed jsme společně, po všech nezbytných krocích, dovedli k dokonalosti. Aleluja! Všem co váhají, jestli jít či nejít na nastavení posedu, radím jedno: jděte nebo jeďte, stojí to za to! Doporučuji! Pokud to s tím ježděním myslíte alespoň trochu vážně, předejdete tak budoucím možným problémům a bolestem, u kterých pak hlavně člověk neví, proč to vlastně bolí... Se svým strojem budete ještě větší kamarádi a i ten výkon se posune o nějaký ten dílek - nahoru, samozřejmě!:-D Amen! pisálek Riša Já vánočním stromečkem ... Já vánočním stromečkem ... “stará” / nová DMTéčka “stará” / nová DMTéčka Co to tam děláš? :D Co to tam děláš? :D To jsou ony!!! Nové DMT KR1 To jsou ony!!! Nové DMT KR1 Tady mi bylo ještě do smíchu Tady mi bylo ještě do smíchu

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies