Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Velká cena Kola Svorada

Vytvořeno03.09.2018
Zde je report ze závodu na Masarykově okruhu v Brně. Nelekejte se, nejde o MotoGP, ale o cyklistický závod Velká cena KOLA SVORADA. Něco k trati: čtrnáct zatáček, délka 5400 metrů, jedno stoupání dlouhé 917 metrů s průměrným sklonem 7,5%. Sklon uvádím schválně, protože v televizi to vypadá skoro jako rovina, když tam Valentino Rossi a ostatní jezdci létají přes 250 km/h. Na kole je to "trochu pomalejší". Čekalo nás deset okruhů. Tak už ale stojím na startu. Zatím svítí červená. Rozsvítila se zelená a jelo se. Start se mi moc nepovedl, ale na trati je spousta místa a tak není problém dostat se dopředu. Tři kola jsem jen vyčkával co udělají ostatní. Když se nic moc nedělo, tak jsem to "něco" udělal sám;-). V onom stoupání jsem se zvedl a vyrazil kupředu. Vypracoval jsem si malý náskok a jel jsem dál. Po chvíli jsem si řekl, že poslední věc, kterou bych chtěl, je abych byl dojetej v posledním kole. Zvolnil jsem a chtěl jsem se vrátit zpět do balíku. Jenomže postupně mě dojeli další tři borci, kteří se odpoutali od hlavní skupiny. To trochu změnilo situaci - začali jsme tedy spolupracovat. Kontroloval jsem, jak daleko je balík. Zdálo se mi, že odstup se nemění a tudíž neodjíždíme. Vypadalo to, že náš únik nikam nepovede. Pak se ale pomalu přeci jenom náš náskok začal zvětšovat. Ve čtyřčlenné skupince není potřeba dávat tak velký pozor, jako v balíku, takže jsem si mohl užívat jízdu po trati, kde se normálně na kole nesvezete. Byla to paráda. I když jsem motorku nikdy neřídil, dokázal bych si představit, jak se tam na nějaké mašině proháním. :-) Dvě kola před cílem jsem znovu nastoupil. Na čele závodu jsme tak zůstali už jen dva. Já a David Kulhánek. Už dříve jsme se potkali na nějakých závodech a vždycky jsme poctivě spolupracovali a střídali se na špici. A ani zde tomu nebylo jinak. Naše spolupráce skončila až mým nástupem v posledním kole, v posledním stoupání. Jel jsem si pro vítězství..... Už jen pár stovek metrů a byl jsem v cíli. Z vítězství mám radost, protože o víkendu se mi nedařilo. V Novém Boru jsem spadl. V Ostravě na kritériu jsem nic nezajel, no a na Českém poháru to byla bída. O to mám teď větší radost :-D. Děkuji vám všem, kteří to po mně čtete a sdílíte moje zážitky :-) ! Tak zase někdy! Hurvajz Řeknu vám - to není špatnej pocit, když vám Jáno tleská pod bednou! Řeknu vám - to není špatnej pocit, když vám Jáno tleská pod bednou! A takhle "vítat" šachovnici! Paráda! A takhle "vítat" šachovnici! Paráda! ... a k tomu stačilo jenom točit nohama! :-D:-D:-D ... a k tomu stačilo jenom točit nohama! :-D:-D:-D

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies