Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Giro101 highlights

Vytvořeno08.06.2018
Jak už všichni určitě víte, letos jsme se trochu poflakovali okolo Gira :) a potkali jsme tam spoustu známých i neznámých kamarádů. Bylo to fajn, spolu s nimi pozorovat urputné boje všech borců o ten "růžovej cár látky" :) a zároveň vidět, že tam i naši kluci zanechali svou stopu. Roveretto, Ravascletto, Comeglians, Paularo, Sappada, Ovaro, Zoncolan, .... to jsou všechno jména, kteří všichni "skalní" fandové určitě znají. Ale bacha, dnes už možná málo z vás ví, že kdybyste tohle všechno mohli vyjmenovat před vaším, no dnes už opravdu pradědou, možná byste se divili. Asi by se některým z nich zaleskly oči, dlouze by popovzdechli a možná by i něco povyprávěli .... nebylo by to asi zrovna moc veselé, ale s dnešní dobou by to mělo něco společného. Tam všude se totiž taky urputně bojovalo i za 1.sv. války a v řadách rakousko-uherské armády byl právě v těchto místech bezpočet Čechů. A ti tam tu svou stopu taky zanechali ... adrenalinu tam tehdy asi bylo, že by se dal "kýblovat", ale výsledné emoce byly pro zůčastněné silně negativní. I když ...! Můj děda tam sloužil jako kapelník (fakt!) a když se během těch jatek, kupodivu, držel polední klid, tak nacvičoval s kapelou nějaký marš nebo co ... Z druhé strany fronty vzlétl "ajroplán" :) a fotil pozice - to by se asi ještě, v mysli dědy, dalo snést, ale to, že vrčel a rušil, to se nedalo! Tak vzal kvér (břízu, flintu, ...) a se slovy: neruš! Možná spíš neser! :), vypálil a ... trefil! A dostal potom velkou stříbrnou medaili od samotnýho císaře ("starýho Procházky") Tak to jen tak pro odlehčení, jinak to byl nepředstavitelnej masakr. A něco podobnýho, podobnej masakr, ovšem v lepším slova smyslu, předvedl jeden náš kamarád, kterej tu vřavu fotil a fotil a fotil ... až z toho vzniklo tohle. Tak si to prohlédněte a zapojte svoji fantazii a případné komentáře k té všehochuti z Gira si doplňte sami ... :)                                                                                                                

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies