Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Časovka družstev

Vytvořeno23.06.2016
V neděli 19.6. 2016 se konala v rámci Českolipského silničního poháru časovka družstev. Letos tento závod spadal i do seriálu UAC a SAL, a tak konkurence byla oproti loňsku daleko větší, než bývá zvykem. Na start se postavilo 156 cyklistů ze 42 týmů. Zhruba 14 dní před touto akcí jsem požádal Kubu Svobodu, Jardu Matouška a Honzu Nádvorníka, zda bychom neutvořili kolokrámskou letku? Kluci souhlasili, proběhlo pár sms a telefonátů, kde jsme se dohodli na podrobnostech.
V den závodu jsme se podle plánu sešli v České Lípě a společně začali pilovat taktiku. Zpočátku jen teoreticky, což ještě vypadalo jednoduše, až do chvíle, než Kuba jako lídr týmu zavelel na "koně". A teď to přišlo.... První povel zněl JEDEME KOLOTOČ, což musím říct, že to sice kolotoč byl, ale trochu jiný než cyklistický. Spíše jsme se motali, jak hladová housata :). Po deseti kilometrech na to Kuba už neměl nervy a zavelel, JEDEME 30ti VTEŘINOVÝ ŠPICE. Tohle nám šlo už očividně líp. Musím říct, že při tomto nácviku moje tepovka lítala na max, a tak jsem si říkal, jestli jako ten, co to celé vymyslel, nakonec nebudu tím Černým Petrem. Atmosféra před startem byla nervozní a napjatá. Kopli jsme do sebe Enervit a šli jsme do toho naplno, tak jak se sluší a patří. Po startovním povelu tři - dva - jedna START jsme roztočili motory (někdo motůrky) směr Zákupy, Mimoň, Velký Grunov. Hned po startu však naše čtyřčlenná formace trochu haprovala, ale pod taktovkou Kuby jsme to po chvilce srovnali. Poctivě jsme střídali a jeli, co to šlo, dle naší individuální výkonnosti. Nechápu jak Kuba ještě stačil v tomto vypětí rozdávat povely typu jako - střídej, přidej, jeď vlevo...... když já už neměl kyslík a hubu jsem měl dokořán. Je vidět, že ačkoliv netrénuje a nedávno měl vážný úraz, tak ten motor tam pořád je. Po celou dobu závodu udržoval závodní morálku týmu i tempo pěkně vyšponované. Pro mě to byla úplně nová zkušenost a zároveň se potvrdilo, jak těžká týmová časovka skutečně je. Musím ještě dodat, že Kuba to odjel na klasickém "Spešlu". Jara i Honza měli pouze nástavce na řídítkách. Jedinej já měl "kozu". Teoreticky by mi to mělo dát výhodu, ale mně to tak nepřišlo. Kluci jeli suprově a tímto jim chci poděkovat. V čase 48:15 jsme dorazili do cíle a skončili tak v rámci ČSP na třetím místě a celkově v týmovém hodnocení na místě třináctém. Nevím jestli je to šťastná třináctka, ale pro mě osobně to byl skvělej závod a doufám že jsme KOLOKRÁMU neudělali ostudu. Ondra - No One

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies