Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Terezínské martirium

Vytvořeno20.05.2015
Ten den už vlastně špatně začal, ráno se marně snažím probudit a poskládat myšlenky. Tělo se dožaduje ještě několika minut hibernace, než se probudí prcek a začne mně tahat z postele za nohu. Nakonec ho přemluvím, naházím do sebe snídani, rozdám pusy na rozloučenou a vyrážím směr Terezín. Lebky budou i dnes závodit. V Litoměřicích zjišťuji, že most přes Ohři je v rekonstrukci a tudíž neprůjezdný. O existenci nového mostu v Lovosicích se dovídám, až na startu v Terezíně kam dorážím kolmo. V duchu smolného dne zdržen ještě ruplou duší a následnou výměnou. Registraci do závodu stíhám jen s odřenýma ušima, ale dobrý číslo mi dali, můžeme vyrazit. Balík na startu čítá zhruba stovku účastníků různých věkových i výkonnostních kategorií. Jsou tady kluci z UACu a bajkeři co přijeli provětrat tenký pláště. Vypadá to na celkem poklidný závod s možností umístění v první pětce a současně projížďku v pěkném počasí. První kilometry mi však naznačují, že den blbec pokračuje – už od startu při každém zrychlení mám tepy až ve stratosféře. “Naděje umírá poslední“ říkám si a nikam se nehrnu, trasu znám dobře a vím, že závod se často rozhoduje v kopci přes Eváň. Jedu proto těžší převody a srážím si tak trochu tepovku, naštěstí se moc nezávodí a tak mi to vychází. Zakroucený závod, jak zatáčkama, tak mýma zkroucenýma nohama ... Zakroucený závod, jak zatáčkama, tak mýma zkroucenýma nohama ... Do kopce najíždím na čele balíku, tempo je konstantní až do půlky kopce potom už borci, co mají vysokooktanové palivo, začínají závodit a se mnou je ámen. Se zavařenejma a netočícíma se nohama dávám blinkr doprava a vystupuji z lajny asi kilometr před vrcholem. Nahoře čekám na další tabáčníky a doufám, že jich bude dost. V opačném případě se už do hlavní skupiny dostanu jen těžko. Mé očekávání je splněno a s patnáctičlennou skupinou stíháme třicetihlavý balík. ... s příslušnou debatou po závodě. ... s příslušnou debatou po závodě. Situace v závodě nám přeje, protože vepředu nikdo neodjel a tak balík na rovině moc nejede, pod druhým kopcem se ocitáme na jeho chvostu. Zuby zatnout a přetrpět horizont, potom už vlastně žádné těžké místo na trati nečeká a bude se rozhodovat až ve spurtu. A je to tak, všechny nástupy a pokusy odjet po rovině balík chytá a po sedmdesáti kilometrech se vracíme do místa startu. Moje nohy sveřepě odmítají jakoukoliv spolupráci, proto zůstávám v zadní půlce a lebka na zádech se tak ostatním moc nepředvedla. Tak snad to napravím při dalším startu. Po projetí cílem se ještě dovídáme, že došlo ke srážce závodníka s autem a to i s nutností leteckého zásahu vrtulníkem. Snad to bude mít šťastný konec. Držím palce. Říhoš

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies