Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Souboj našich prodavačů

Vytvořeno14.04.2015

Jarní XC v Pivovaru - tenhle závod je pro mě vždy takovou první prověrkou, jak na tom je moje fyzička a technika. Dalo by se říct, že ho neberu ani jako závod, ale jako zátěžové testy. Tady si vyzkouším první intenzitu v sezoně s celkem očekávaným výsledkem - utrpení.

Na startu, nezmiňovaný v reportu, druhý prodavač, Vlčák, který si potichu brousil zuby ... Na startu, nezmiňovaný v reportu, druhý prodavač, Vlčák, který si potichu brousil zuby ...

Letos to však mělo i jiný podtext. Poprvé jsme tady proti sobě stáli s mým kolegou z Kolokrámu, Láďou Karáskem. Nevozíme jen stejný dres, děláme také ve stejné firmě, i když každý na jiné prodejně. Takže je jasný, že se pojede hrana od začátku do konce, lokty venku, žádnej kamarádšoft :) . Prostě souboj mezi prodavačema.

... odpáleno a Karas vyráží vstříc trati ... ... odpáleno a Karas vyráží vstříc trati ...

Příprava na první mač proběhla úplně ideálně. Začala nám oběma intenzivně prodejní sezóna. Pro doladění vytrvalosti jsme si dali For Bikes, a aby toho nebylo málo, přidali jsme rýmičky, kašlíčky a jiné zdravotní strasti. To jsme podpořili malou psychologickou válkou po telefonu a přes kolegy. A ti nás v tom náramně podporovali, takže jak se blížil den D, napětí rostlo a atmosféra houstla.

... Burák, vrčí, ale zdá se, že Karase nepokouše :) ... ... Burák, vrčí, ale zdá se, že Karase nepokouše :) ...

Po příjezdu na místo konání závodu, přihlášení a okouknutí konkurence jsem konstatoval, že Láďa nebude jediný problém. Kvalitních soupeřů bylo na malej pouťák docela dost. Na startu

se mnou stáli třeba Jirka Novák, Kryštov Bogár, Jan Strož, Michal Bubílek a další nejlepší jezdci ze severu, i když naštěstí v jiné kategorii. Ale i tak mi bylo jasný, že to tu budou mít šneci hodně těžký.

... ovšem terény si užívá plnými doušky ... ... ovšem terény si užívá plnými doušky ...

Od startu to borci z první lajny vodpálili v takovém tempu, že mi lezly voči na vrch hlavy. Vyvolali tím takovej šrumec, že i šouralové jako já rozjeli docela slušnej kalup. Bohužel, Láďa na tom byl o trochu lépe už od prvního šlápnutí, takže jsem zíral trochu vyděšeně jen na jeho záda. Uklidňoval jsem se, že mám vždycky horší starty, ale v závěru dokážu ještě zabrat, tak žádnej strach. Nicméně jsem narazil na první fakt velký problém - moje jízdní technika. Ukázalo se, že nejsem s terénem tak nějak sladěnej. Kolo pode mnou tancovalo a skákalo, jak se mu zlíbilo. Asi to bude tím, že jsem na biku neseděl skoro pět měsíců. No co, stalo se. Takhle jsem si protrpěl celá první dvě kola ze čtyř. Naštěstí pro mě, mi terén přeci jen není cizí a postupem času jsem nabýval na jistotě a jízdu si začal vychutnávat. Dokonce jsem zjistil, že i nohy na tom byly celkem dobře. Další dvě kola jsem si díky tomu fakt užíval.

... a heleme se, kdo je to na bedně, a hnedle nejvýše, Vlčák, kategorie Enduro ... ... a heleme se, kdo je to na bedně, a hnedle nejvýše, Vlčák, kategorie Enduro ...

Každou překážku jsem jel s nadšením a cítil jsem, že opravdu začínám zrychlovat. Začal jsem polykat závodníky, kteří byli přede mnou, a tušil, že se blížím za záda toho, kterého chci posekat. Jenže bylo pozdě, tenhle závod jsem projel. Láďa mi naložil a v cíli měl právem výraz vítěze, culícího se na svou oběť.

... no kdy jindy si dát zasloužené pivko! Díky za podporu! ... no kdy jindy si dát zasloužené pivko! Díky za podporu!

Výsledek 1:0 pro Specialized Concept Store Liberec. Doufám, že kluci a holky z Kamenického Šenova mi odpustí. Ostatně, je to teprve začátek našich soubojů. Ten příští jsme si domluvili na další víkend. Ale o tom zase příště.

O umístění se záměrně nezmiňuji. To moje nestojí za řeč a to Laďi, byť lepší, bylo od bedny taky dost daleko. Nám jde stejně hlavně o to, protáhnout těla, pěkně se vyžíznit a dostat se mezi Vás cyklisty, naše kamarády a zákazníky.

Burák

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies