Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Písečná show

Vytvořeno25.11.2014

Po domácím představení, kde se mi minulý týden nevedlo zrovna podle představ, jsem měl v plánu dva závody za hranicemi. Přesněji řečeno mě čekala prověrka v písku Koksijde. Na trati, kde se v minulosti konaly světové šampionáty a hned na druhý den přesun do Francorchamps, kde se jel podnik Superprestige vůbec poprvé v historii. Jedná se totiž o závodní okruh F1, který znáte spíše z nějaké videohry.

S mechanikem před závodem v Koksijde, zázemí jak u profíků, nebo ne :) ? ... S mechanikem před závodem v Koksijde, zázemí jak u profíků, nebo ne :) ? ...

Vzhledem k velmi pestrému závodnímu programu jsem se rozhodl trochu pošetřit energii a na místo se vydal letadlem už ve čtvrtek. Díky tomu jsem se již odpoledne ocitl v Belgii ve Werchteru u našich kamarádů, kteří mi poskytli azyl stejně jako před Valkenburgem.

V pátek ráno mne zde vyzvedl taťka s Danem a rovnou jsme pokračovali směr Koksijde, kde jsem následně po sestavení kola trávil nějaký ten čas v písečných dunách a snažil se jejich záludnosti dostat trochu do ruky.

... opět to válcuju a hrnu kupředu .... ... opět to válcuju a hrnu kupředu ....

Na sobotu nebyl v předpovědi žádný déšť, takže konzistence písku byla jak v přesýpacích hodinách. Již od rána šlo vše podle osvědčeného scénáře. Takže vstávačka, válce, snídaně, připravit a sbalit věci na závod a vyrazit pomalu na silnici. Zdá se, že když je start ve tři odpoledne že mám celý den volno, ale není tomu tak ani náhodou. Od rána se moc nezastavím. Před závodem jsme se jeli s klukama pořádně projet na silnici, aby jsme pořádně zahřáli před tím masakrem v písku nohy.

... české grupeto na startu zatím pohromadě :)  ... ... české grupeto na startu zatím pohromadě :) ...

Na startu jsem stál ve čtvrté lajně. Žádnej zásadní pokrok v roštu, ale to chce čas a závody. Po startu jsem si nevybral zrovna správnou cestu, borci přede mnou se táhli jako šneci a já se tak nemohl propracovávat dopředu podle sebe. Z takových pozic, kde se zatím na startu pohybuju je třeba pro šanci dobrého nájezdu do terénu, aby před vámi borci spurtovali jak o život. To se mi tady zrovna nepoštěstilo, a tak jsem se prokousával kupředu pomalu kolo za kolem. Snažil jsem se předjíždět v dunách, kolejích a občas i po asfaltu, ale stačilo to pouze na konečné 25. místo. V průběžném hodnocení světového poháru tak po tomto závodě figuruji na 18. místě a uvidíme, co s tím provedu příští týden v Anglii.

... omrknutí závodního okruhu ve Francorchamps ... ... omrknutí závodního okruhu ve Francorchamps ...

Abych nejel takovou dálku kvůli jedné hodině závodu, přesunul jsem se v neděli do Francorchamps, kde na nás čekala úplně nová trať Superprestige ve Spa, na závodním okruhu F1. Zlaté Holé Vrchy, říkal jsem si po projetí prvních tréninkových okruhů na trati. Těžké tratě mám ale rád, a tak jsem se na závod těšil. Na start jsem se posunul do třetí lajny, což mě pozitivně naladilo, a já tak nehnutě sledoval semafor a nažhavený čekal na zelenou. Jak u opravdového závodu formule.

... ani mechanici si dnes neodpočinuli ... ... ani mechanici si dnes neodpočinuli ...

Po startu jsme se hned pustili do prudkého stoupání, které jsem znal jen z playstationu. Na počítači jsem zde jezdil 200km/h, zato nyní jsem se šplhal ani ne dvacítkou. Po prvních dvou kolech jsem byl zabudován v druhé velké skupině, sahající do top 10, ale po třetině závodu to začalo. Jeden defekt za druhým a ještě k tomu praskající ráfky. Tyto technické problémy mne pochopitelně odsunuly pořadím dozadu, ale nutno podotknout, že stejně na tom byla i spousta dalších jezdců. Vzhledem k situaci jsem byl rád za konečné 26. místo.

... písek, písek, všude jen ten písek ... ... písek, písek, všude jen ten písek ...

Celou cestu domů jsem spíš přemýšlel o obnově materiáního zabezpečení pro druhou půlku sezony . Po dojezdu jsme se rychle zabalili a rozloučili s Danem, který musel za svou prací do Cyklotábor. Do Anglie se mi zase doufám vrátím ve formě.

Nyní mě čeká týden tréninku a oddechu v Belgii, abych nemusel pořád cestovat. Na další víkend se přesouváme přes moře do Milton Keynes na další svěťák a hned v neděli Bpost v Hamme.

Čeká mě tedy další náročný víkend, ale zkušenosti je třeba sbírat co nejvíce. Takže jedeme dál a příští týden znovu na to  !

Díky všem za podporu!

Bory

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies