Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Medailové žně pokračují

Vytvořeno06.10.2014

Z osvědčené zkušenosti minulého týdne v Lošticích, jsem opět vyrazil, tentokrát do Loun již v pátek odpoledne. Vzhledem k dostatku času je tak příprava před závodem potom úplně odlišná, vše je tak nějak klidnější, bez spěchu, no prostě pohoda. Tentokrát jsme vyrazili pouze s mým mechanikem Danem a taťkou, tedy v sestavě, která mě bude doprovázet celou sezonu a hlavně na světové poháry!

Začínají taneční? Ne, začala cyklokrosová sezona ... Začínají taneční? Ne, začala cyklokrosová sezona ...

Naše cílová destinace byla klidná vesnička Žabovřesky nad Ohří, asi 20 km od Loun. Ráno, v den závodu začal obvyklý závodní rituál. Budíček, rozhýbat tělo na válcích, a až pak se nadlábnout snídaně. Ještě před odjezdem do Loun jsem samozřejmě neopomenul navařit kopu rýže, aby bylo dost na celý den. Po příjezdu na závodiště nám drželi místo u našeho autobusu, před kterým byly vyskládané závodní „Prodolky“ pěkně v pozoru, jak na Tour de France.

... na pořadu dne byl 2. díl TOI TOI cupu, tentokrát v Lounech ... ... na pořadu dne byl 2. díl TOI TOI cupu, tentokrát v Lounech ...

Před prvním vyjetím na silnici pro řádné zahřátí motorů, než se vlítne na závodní okruh, jsem si dal první PRE sport od Enervitu. Na silnici jsem pak vyrazil se svým stájovým kolegou Jakubem Skálou, abychom měli dost času probrat, jak to dnes zase provedeme.

... byl jsem naprosto v klidu a nechal od startu kluky jet a ukázat, co umí ... ... byl jsem naprosto v klidu a nechal od startu kluky jet a ukázat, co umí ...

Následné sbližování se závodní tratí se od silniční rozjížďky moc nelišilo, okruh byl úplně suchý a slunko, prodírající se ranní mlhou vypovídalo, že to dnes bude pěknej leteckej den. Galusky jsem tak nahustil o trochu vice než obvykle, DMTéčka opět na doraz, hodil do sebe druhý PRE sport a šlo se na válce. Oproti minulému týdnu jsem se ale nemohl ponořit do vlastních myšlenek a soustředit se, protože nás “obletovali” kluci z ČT sport. Ale naštěstí se vše stihlo, jak mělo a na start jsem šel rozjetý a zahřátý jak obvykle.

... v druhé půlce závodu jsem již začal zkoušet odjíždět ... ... v druhé půlce závodu jsem již začal zkoušet odjíždět ...

Na start jsem šel díky vítězství z minulého týdne do první lajny, kde panovala dobra nálada, ne jako v Lošticích, kde byl každý z toho prvního startu nervózní.

... což se nám s Jakubem Skálou zadařilo ... ... což se nám s Jakubem Skálou zadařilo ...

Výstřel z pistole nás vyslal do prvních metrů závodu. Po startu jsem se zbytečně nikam necpal a nechal jsem na ostatních, jaké nastaví tempo a situaci si hlídal zhruba z páté pozice. Nejrychleji vyrazili Matěj Lasák a Tomáš Paprstka, kteří nastavili opravdu drtivé tempíčko. Díky tomu nám rozhodčí nastavili pro závod porci 12 kol. Snažil jsem se nedat najevo známky únavy, a když se trochu polevilo, tak jsem jim ještě trochu natáhl gumu. A bylo to, vznikla mezírka, kterou dokázal smazat pouze Jakub Skála. Tomáš Paprska se ale nevzdával a zkoušel naší psychiku, když kroužil asi 3 okruhy 15 vteřin za námi. Potom se to ale opět zlomilo a najednou jsme měli s Jakubem náskok přes minutu a neustále narůstal, jako v Lošticích. A jeli jsme si opět svůj závod. Bohužel dvě kola do cíle jsem chtěl posunout ramenem “staletý dub” kousek od trati, což se podle očekávání nepovedlo. Dub stál dál na místě, na rozdíl od mého ramene, které to moc dobře neneslo. V tu chvíli jsem nevěděl, co bude následovat, protože ruka přestala poslouchat. Byly to ale jen 2 okruhy do cíle, tak jsem se zkousnul a jednou rukou to odřídil až do cíle za Jakubem Skálou, který na mě počkal a tak jsme spolu dojeli až na cílovou pásku.

... rozhodčí nastavili závod na 12 kol, byl to prostě leteckej den ... ... rozhodčí nastavili závod na 12 kol, byl to prostě leteckej den ...

Po projetí cílem se bolest opět přihlásila o slovo. V tu chvíli jsem neměl vůbec na nic chuť. Na vyhlášení, ani na rozhovory. Ale musel jsem, to k tomu přece patří. Poté se rychle sbalit, sednout do auta, vypít R2ku a upalovat co nejrychleji do táborské nemocnice.

... poslední okruhy jsme již absolvovali stejně jako v Lošticích, sami dva ... ... poslední okruhy jsme již absolvovali stejně jako v Lošticích, sami dva ...

Rentgenové snímky byly naštěstí v pořádku a druhý den jsem mohl opět na kolo a zúčastnit se v rámci tréninku místního závodu do vrchu.

Díky moc všem a příští týden v Uničově další díl seriálu Toi Toi Cup.

Michael

... druhý závod, druhá bedna. Přijďte nám zafandit do Uničova ... ... druhý závod, druhá bedna. Přijďte nám zafandit do Uničova ... ... do televize se směju, ale jinak mi moc do smíchu nebylo ... ... do televize se směju, ale jinak mi moc do smíchu nebylo ... ... dvě kola před cílem jsem se potkal se staletým dubem, rameno bolí jak čert. Jak to bylo v jedné z pohádek? Před dubem za dubem, tam si na Tě počíháme :) . ... dvě kola před cílem jsem se potkal se staletým dubem, rameno bolí jak čert. Jak to bylo v jedné z pohádek? Před dubem za dubem, tam si na Tě počíháme :) .  

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies