Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Šumavská mlha

Vytvořeno15.09.2014
Je pátek, klasicky nestíhám a nervózně vyrážím vstříc předvíkendové Praze. Samozřejmě tak doplácím na zácpu a užívám si díky tomu funkčnost kompresních ponožek o chlup prehistorické babičky déle, než bych chtěl. Na Zadov díky tomu přijíždím až v podvečer. Přes blížící se tmu na sebe navlékám „kůži“ a hned vyrážím na trať. Po týdnu stráveném na silničním kole si připadám, jak kdybych na biku seděl prvně v životě a někdo mě držel za zadní kolo. Dávám na seznamovačku čtyři kola, abych se tak trochu připravil na záludnosti trati. Ta je technicky dost náročná a všimnul jsem si dokonce, že je tu i pár stoupání. Vodník Kebule asi vyvařoval, jen mu trochu ten hrnek s mlhou přetek. Vlčáci na trati ČP na Zadově ... Vodník Kebule asi vyvařoval, jen mu trochu ten hrnek s mlhou přetek. Vlčáci na trati ČP na Zadově ... Sobota! Budík asi pípal, ale já i přesto zaspávám a skoro nestíhám snídani. Po jídle zase usínám a probouzím se jen tak tak na oběd. Venku prší a na trať ani nedohlednu. Zadov je v husté mlze. Začínám se nutit do rozjíždění, ale spíš se jen hejbu, aby mi nebyla zima. Jsem nabalenej od hlavy k patě, že by si mne náhodný kolemjdoucí snadno spletl s eskymáckým vekslákem. Na startu dnes vládne uvolněná atmosféra. Každý ví, že tento závod je finálový a konec sezóny se blíží, (teda jak pro koho). Stavím se na start a v hlavě si přemítám své tréninky v poslední době. Jezdí se mi dobře a tak jen vyčkávám, jak to bude vypadat v realitě po startu. Je to zvláštní, ale když se vám jezdí dobře, jde to jednoduše a skoro samo. No, asi je hlava víc než 50% výkonu jak se někde psalo. Při závodě si nedávám přes závit a jen čekám na správnou chvíli. Ve sjezdech v blátě si to docela užívám na Ikonech, kde jsem si v minulosti nevšiml nějakého zásadního vzorku a sjezdovku roztáčím na převodník s 36 zuby, jako by se nemlžilo. Jedu s Honzou Škartitzlem, skoro celou dobu, až na poslední dvě kola, kdy se už plahočím sám. Sám v mlze. Společnost mi dělá jen povzbuzující publikum, Viktor Zapletal krotí můj adrenalin v žilách a Zbóňa s mým štístkem v depu. To mi ale vyhovuje! ... dneska to zazvonilo! Nová krev v žilách koluje, forma snad naladěna na MČR v maratonu za týden správně ... ... dneska to zazvonilo! Nová krev v žilách koluje, forma snad naladěna na MČR v maratonu za týden správně ... Cílem projíždím jako první a premiérově vyhrávám Český pohár. Neděle, prší a nechce se mi na kolo. Venku lije a mně se tak strašně nechce. Dávám si kávu a s přesvědčením, že nemůžu usnout na vavřínech, vyrážím zase do deště a mlhy. Sudety jsou již tento víkend a já si je chci pořádně užít. Večer odměna v podobě sauny a Svijan. Konečně! Zasyčely do mě jak nic. Už aby bylo po Sudetech a já si jich mohl zas pár dát  [gallery link="file" columns="2" ids="8403,8402"> Díky za přečtení, fandění a tak. Ňůmi

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies