Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Rande se špičkou

Vytvořeno29.04.2014
I když Teplice byli již minulý víkend, nic jsem Vám k nim nenapsal. Mou jedinou omluvou snad může být, že jsem v sedle trávil trochu více času než je obvyklé. Po návratu z těchto tréninků jsem nenacházel slov na konverzaci se svou přítelkyní, natož vymyslet report. Hodiny a hodiny v kyslíkovém dluhu se projevují a vybírají si svou daň na odkysličeném mozku :) Teplice, kde se konal letošní první Český pohár, byly povýšeny do kategorie C1! Díky tomu jsme mohli na startu stát v perfektní konkurenci. Na startovní čáře se mi jen honilo v hlavě, ať dobře nakopnu a odstartuju v pořádku. Teplice jsou velmi rychlé a malé zaváhání zde stojí opravdu hodně sil. Beng, všichni jsme se rozletěli po startovním výstřelu vstříc trati. Nakopl jsem v pohodě a v klidu jsem se tak zařadil za Kulhece, Biče a Konwu. Nohy mě neskutečně pálily a nešlo je rozjet. V jednom ze sjezdů jsem se dokonce poroučel k zemi a tam začal můj boj o přežití. Kluci na špici jeli opravdu v pohodě, což se však o mých nohách říci nedalo. Namísto vnímání síly, nebo jen ovládané bolesti, jsem měl pocit jako bych měl místo nohou dvě pochodně. Možná jsem to přehnal v týdnu před závodem s tréninkem, nebylo by to poprvé. Celý závod jsem se zarputile snažil dojet čelo závodu a bojoval opravdu zuby nehty, ale na víc než páté místo jsem neměl.  S hořícími pochodněmi jsem proletěl cílem spokojený ne s výsledkem, ale s tím že jsem na trati nechal vše, co ve mně ten den bylo. I když páté místo na C1 také není k zahození! img_4256 Výsledky dne: 1. Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing ) 1:41:09h 2. Jan Nesvadba (Superior Rubena Team) +0:05 3. Marek Konwa (POL, Betch.nl Superior MTB Team) +0:20 4. Pavel Boudný (Česká spořitelna - Specialized) +0:20 5. Jiří Novák (Betch.nl Superior MTB Team) +0:58 6. Didier Bats (BEL, Goeman Scott) +1:30 7. Kevin Panhuyzen (BEL) 8. Matouš Ulman ( Česká spořitelna - Specialized) +2:30 9. Tomáš Paprtska (Remerx Merida Kolín) +2:49 10. Michael Hutter (SUI, Signer Merida) +3:26 Druhé kolo Pražského MTB poháru Po náročném týdnu, ve kterém jsem se připravoval na Belgický víkend (pátek Houffalize C1, neděle Roc des Ardennes, UCI Marathon Series) jsem si naordinoval protočení nohou při klání Pražského poháru v Řepích.

DSC_0909

Trať letošního mistrovství republiky dostála mnoha změn a byla opravdu velmi jezdivá! Budeme se mít na co těšit. Během prvních kol jsem se necítil moc dobře a prý jsem vypadal jak „retard“ po vymytí mozku. Lapal jsem po vzduchu a snažil se trochu dostat do normálu. Asi ve čtvrtém kole jsem se konečně zmobilizoval a dokonce jsem se dostal i na čelo naší trojice já, Nesvadba a Paprstka. V jednom z prudkých a klouzavých stoupání jsem za to vzal a s celkem velkým překvapením pro mě samotného jsem klukům odjel. Během jednoho kola jsem si udělal slušný náskok. Dech byl najednou v pohodě, tep se ustálil na akceptovatelných hodnotách a nohy šly samy. Druhou půlku závodu jsem tak objel na jistotu a podle reakcí v cíli jsem prý vypadal jak na výletě. Nicméně to docela bolelo a jsem zvědav o kolik rychleji se tu pojede v červenci, ve společnosti Kulhece a dalších z absolutní špice.

DSC_0926

Teď už jen nohy hore a orážet na Belgický víkend. Výsledky dne: 1.       Jiří Novák (Betch.nl Superior MTB Team) 2.       Jan Nesvadba (Superior Rubena Team) 3.       Tomáš Paprstka (Remerx-Merida Team Kolín) [gallery link="file" ids="7596,7597,7598,7599,7600,7601,7602,7604">  

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies