Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Neviditelní společníci

Vytvořeno20.02.2014
 

1924868_10152198273987710_199208884_n

O přípravě týmu Kolokrám na sezonu 2014 jste si v poslední době početli dost, a to zejména díky našemu trochu netradičnímu pojetí tréninkových reportů z Mallorky. Na první pohled jsme si tam užívali dovolenou, ale výčet více jak čtyřech tisícovek kilometrů s převýšením na úrovni Everestu je důkazem, že jsme se moc neflákali! Jsou tu však lidé a firmy, bez nichž by náš tým nemohl fungovat tak, jak funguje. Nebál bych se tvrdit, že bez jejich podpory by ani nemohl existovat. My jsme totiž jen vojáci v poli a ti také potřebují vedení, velení, zdravotníka, kuchyň, ošacení, zbraně a mnoho dalšího… Rádi bychom Vám tak představili ty, kdož jsou pro nás tím nepostradatelným zázemím. SVIJANY Jako zásadního partnera bychom rádi označili pivovar Svijany. Jeho podpora je dlouhodobá a navíc založená na osobním přátelství. Již přes pět let se díky přízni majitele pana Miroslava Kučery a ředitele Romana Havlíka můžeme věnovat podpoře mladých a nadějných jezdců. Spolupráce tak není jen o logu na dresech, ale hlavně o možnosti pomoci nadějným cyklistům na cestě za splněním jejich snu. Mnohé by o tom mohli vyprávět Jirka Novák a Kryštof Bogar, v současnosti jezdící v MTB týmu Barta Brentjense.

svizpr-logo-cbm

Našeho hlavního podporovatele tedy znáte, ale víte o něm kromě toho, že vyrábí skvělé pivo, ještě něco? Málokdo za jeho jménem hledá historii, počínající v období vlády otce vlasti Karla IV. V roce 1345 se o Svijanech zmiňují kroniky v souvislosti s řádem cisteriánů, jimž obec tohoto jména patřila. První zmínky o samotném pivovaru pak pocházejí z roku 1564. Smutnější část historie se odvíjela po znárodnění v roce 1945, socialistická správa vykonala své a o moc lépe si nevedlo ani porevoluční zařazení do akciové skupiny Pražských pivovarů a.s. kde byl sice nejstarším, ale současně i nejmenším pivovarem a logicky se tak ocitl na okraji ekonomických zájmů. Takřka na pokraji bankrotu jej naštěstí přebrala společnost Pivovar Svijany s.r.o., která jej postupně dostala až na pozici jednoho z největších nezávislých pivovarů v České republice s produkcí okolo 400 000 hektolitrů piva ročně. A vylepšování pozice na trhu stále pokračuje. KOLOKRÁM Projekt vlastního týmu se zrodil v hlavách lidí z Kolokrámu, kteří jsou i jeho hnacím motorem a podle očekávání se po společnosti závodní seskupení jmenuje. Úspěšnost internetového prodeje firmy dává možnost využití části získaných prostředků na materiál pro jezdce. I za Kolokrámem stojí zajímavá historie. Původně soukromá iniciativa majitele přerostla za 16 let ve fungující společnost nabízející kromě produktů z oblasti cyklistiky i profesionální a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Součástí je samozřejmě i perfektní servis a stavba kol podle přání, někdy i více jak extravagantních sestav. Žádné přání však pro Kolokrám není nesplnitelné. Aby se obchod přiblížil svým zákazníkům, vznikla pod jeho křídly i kamenná prodejna v Kolíně a Liberci, kde je možno si objednané zboží nejen vyzvednout, ale i nechat namontovat. V tomto ohledu je velmi zajímavý i poslední počin společnosti, a to zcela nově připravovaný showroom s prodejnou přímo v Kamenické Šenově, takřka na dostřel od původních prostor. Zdá se, že jednooká lebka, ztvárněná v logu firmy, bedlivě kontroluje dění na trhu a dokáže v něm najít prostor pro další vylepšení služeb.

LOGO Kolokram lebka1.eps

SÝKORA SPORTSWEAR Snaha o maximální kvalitu je mottem společnosti Sýkora Sportswear. Jinak by si bezesporu nedala jako hlavní slogan „Našim cílem je maximální spokojenost zákazníka“. Zakladatelé společnosti mají s výrobou sportovního oblečení téměř čtvrt století zkušeností, vždyť první výrobky vznikly ještě před sametovou revolucí a od roku 1990 pak pod oficiální hlavičkou firmy. O správné volbě výrobce týmového oblečení nás přesvědčila již první jednání o materiálech a střihu, následně pak velmi rychlá dodací lhůta prvních vzorků. Doufáme, že budeme spokojeni se vzájemnou spoluprací stejně tak, jako další domácí týmy, které značka podporuje. Navíc si myslíme, že na dresech SKR Cycling Wear bude naše okřídlená lebka ještě více svítit. sýkoraSPECIALIZED O kolech a doplňcích značky Specialized snad není třeba se moc rozepisovat. Tato kola patří k absolutní špičce na světovém trhu, většina technologií, které používá, je o krok před konkurencí a to nejen v oblasti konstrukce a aerodynamiky, ale i v podpoře vzájemné symbiózy stroje a jezdce. K té v mnohém přispívá i technologie Body Geometry, kterou vyvinuli právě "specialisté" Specializedu . I díky jejich závěrům aplikovaným na materiál, lze z cyklistova výkonu vytěžit maximum. Naši jezdci budou proto jistě rádi spoléhat na tuhost a dokonalou aerodynamiku strojů Venge a Tarmac, stejně jako přileb Prevail a treter z modelové úrovně S-Works, tedy prakticky shodného materiálu jako vozí profesionálové Zdeněk Štybar nebo Roman Kreuziger.

Specialized_logo_(2)

ENERVIT Žádná, byť sebeúčinnější zbraň se neobejde bez munice. Stejně tomu u cyklisty je s výživou. Tu pro nás již několik let připravuje značka Enervit, zastupovaná firmou Vitar. Na pokračování spolupráce s tímto specialistou na energetické doplňky jsme velmi hrdí. To, že jde o opravdu fungující přípravky, jsme si mohli ověřit již v minulých letech a nemusíme se tedy bát experimentů, naopak můžeme sázet na jistotu, která nás v důležitých chvílích závodu vždy podpoří. A za to patří Aleši Máslovi a jeho týmu velký dík! enervit-active-nutrition-716947 K-MONT Některé značky v cyklistice vnímáte, jako by k ní patřili, ale vlastně nevíte proč. Podobně je tomu u firmy K-Mont pana Miroslava Komárka. Jeho společnost se sice zabývá dodávkami a montáží technických zařízení budov, včetně výstavby centrálních i lokálních zdrojů vytápění pro spalování všech druhů médií, ale málokdo o něm ví i to, že je velkým příznivcem cyklistiky. My to ale víme, a proto jsme upřímně rádi za jeho podporu a hlavně přístup, kde není třeba si nic stvrzovat, dané slovo vždy platí jako zákon. logo_122950739438 MOOSE Velkou zásluhu na tvorbě naší image má i značka Moose pana Jiřího Šmardy. I když se může zdát, že doplněk v podobě ponožek je zanedbatelný, není tomu tak. Ponožky s lebkou jsou dlouhou dobu jedním ze znaků našeho týmu. Rádi ale využíváme i dalších doplňků z nabídky této značky, ke kterým patří kompresní podkolenky, návleky na ruce, nebo civilní čepice. Často si v duchu opakujeme: „ať je teplo, nebo zima, v Moose věcech je vždy prima“.

logo mooseLOOK Cvak a jede se. Jak bychom to ale udělali bez pedálů, to nedokážeme říci. Ještě že používáme osvědčenou značku Look, která v této oblasti patří k absolutní špičce. Naši spokojenost má na svědomí Michal Vokolek prostřednictvím své firmy Vokolek-Import. Právě on tuto značku na našem trhu zastupuje a stará se o její dobrou pověst mezi všemi milovníky cyklistiky.

look

ONDŘEJ VOJTĚCHOVSKÝ Nenápadného Ondřeje Vojtěchovského byste v davu snadno přehlédli . Hubený chlapík s brýlemi jako John Lennon, po většinu roku chodící v pětiprstých imitacích bot. To je tvář, kterou ukazuje na veřejnosti. Tou druhou jsou dlouholeté zkušenosti v oboru traumatologické chirurgie a současně veliké znalosti v oboru trénování. Jako jeden z prvních se začal seriózně věnovat zkoumání tréninku podle wattových hodnot. Současně si dokáže k tomuto sportu udržet lehký nadhled a vše brát s humorem. Pozitivní přístup k věci, hluboká znalost problematiky a umění dokonalého přizpůsobení tréninku „na tělo“ konkrétního jezdce. To vše pomáhá i našim závodníkům k dosahování těch nejvyšších sportovních úspěchů. Ondřej je navíc i sám aktivním cyklistou, ne pouhým mužem v pozadí. O tom svědčí i 5. místo z MS lékařů, nebo dva tituly z republikového mistrovství lékařů a farmaceutů v krátkém maratonu.

70P_9312

FORBIDDEN Kdyby nebylo kamaráda Petra Slavíčka a jeho značky Forbidden, asi byste nás v balíku nenašli. Právě v jeho mysli se zrodil nápad na naše specifické dresy. Jeho neotřelé nápady a trochu extravagantní grafika, stejně jako v konzervativní cyklistice neotřelé pohledy překvapují i nás, o to více jsme rádi, že se líbí a nezřídka i šokují naše okolí. Pokud kdekoli uvidíte okřídlenou lebku, je to jeho podpis.

dres-forbidden-team-member

ELTECH Kromě podpory našeho týmu se firma Eltech stará i o nemalou část naší republiky. Pod vedením pana Milana Liebla totiž vyrostla od roku 1993 v jednoho z nepostradatelných dodavatelů součástí energetických sítí na území ČR a na Slovensku. Krom pracovních úspěchů je u manželů Lieblových důležitý i pozitivní vztah ke kolu, na kterém spolu tráví velkou část volného času a nezáleží na tom, jestli hltají kilometry na silnici, nebo si užívají lůna přírody na horském kole. I díky tomuto koníčku je jejich vztah s námi téměř rodinný.4f4e045c3af572ff511f0000 Tak a nyní znáte prakticky všechny důležité partnery, bez kterých by se náš tým nepodařilo realizovat a po řadu let udržovat při životě. Zejména za podporu mladých, kteří mají sportovní kariéru teprve před sebou, jsme jim vděčni. Proto jim touto cestou skládáme velký dík a doufáme, že je na oplátku potěšíme letošními výkony a výsledky. Za tým Kolokrámníků Kuba Svoboda

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies