Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Robertův „veteránský“ etapák

Vytvořeno21.08.2013

O uplynulém víkendu vyvrcholila letošní Extraliga Masters. V sobotu se jela časovka ze Železného Brodu do Bozkova a v neděli silnice ve Svijanech, coby finále ELM.

IMG_9045

První sobotní "etapa" - počátečních 6,5 kilometru pozvolného stoupání bylo pěkné trápení. Bez časovkářské kozy mi nezbývalo než zvolit (ne)oblíbenou taktiku - ležet na řídítkách, nastoupit, ležet na řídítkách, nastoupit, nic moc. Připadal jsem si jako v úniku na silničním závodě ? Pak se silnice naštěstí zvedla a klasický bicykl přestal být hendikepem. Bylo ovšem potřeba vymáčknout ze sebe vše, do poslední kapky. Tepy, které jsem po projetí cílem viděl na hodinkách, jsem letos zatím nevytáhnul. Ale když musíš, tak holt musíš. Nakonec z toho bylo velmi slušné 3. místo v kategorii mužů, což bylo vzhledem k možnostem a absenci speciálního vybavení moje maximum. Navíc jsem za sebou nechal i takové ikony, jako je Jirka Bouška, paralympijský reprezentant a držitel bronzové medaile z časovky.

P1010507

V neděli se pokračovalo silnicí a závodilo se pěkně z zostra již od prvních metrů, konečně! Žádné taktické vyčkávání, prostě na plný pecky dokud to půjde. Okruh sice nebyl nijak náročný, pár menších hupů, ale nepříjemný vítr, teplo a rychlé tempo udělaly své. Ke konci nás vepředu zbylo jen pár odolných. Bohužel jsem to nakonec odskákal i já, došlo mi asi tři kiláky před cílem. Poslední „Muur“ do cíle k pivovaru jsem byl celý v křeči a za hranou. Nechtěně jsem musel naložit převod „na večerníčka“ ? Nic mě neuklidnilo zjištění, že v mojí kategorii do 30 let z toho bylo pěkné druhé místo, když mi skupina, ve které jsem si dobře zazávodil, nakonec odjela.

Na druhou stranu co může také člověk čekat, pokud změní narychlo plány. Namísto poklidné přípravy všeho potřebného přespí u známých na chalupě, místo ionťáku do bidonu musí namíchat šťávu a cestou na závody kolmo si v obchodě alespoň koupí müsli tyčinky a banány. To pak jde do závodu připraven jako Bulhar na dovolenou a podle toho to také dopadlo ?

Ještě že s sebou vozím cyklistickou KPZ-etku, ve které nechybí alespoň gel a nějaká ta tableta.

Tak čau u dalšího reportu

Robert

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies