Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Noční zážitek

Vytvořeno13.08.2013

Za své cyklistické kariéry jsem toho zažil již mnoho. Starty v dešti, za nesnesitelného parna i ve vánici. Jedno ale měly tyto závody vždy společné, startovalo se ve dne. Proč si tedy občas nezkusit něco jiného, co by se zcela odlišovalo od běžných zvyklostí. Právě takovou netradiční výzvu jsem mohl i díky pozvání a následné podpoře na trati od pana Jaroslava Kohouta absolvovat v tomto týdnu. Tou akcí byl noční závod Bike Night Flachau.

flachau2

Není třeba se dlouze rozepisovat o nádherách oblíbené lyžařské a cyklistické lokality, kdo jednou viděl, jistě potvrdí že stojí za to se tam ještě někdy vypravit. V samém srdci malebného regionu, ve Flachau na Hermann Maier Platz, byl úderem osmé hodiny večerní odstartován noční závod.

flachau4

Prakticky okamžitě jsme se dostali na okruh, jež kromě porce kilometrů, nabízel i převýšení dvou stovek metrů. Letos na nás čekalo takových okruhů hned jedenáct! Závod je pojat jako velká show a divácká kulisa je neskutečná, při stoupání na nejvyšší bod trati jsem byl pravidelně povzbuzován dokonce i diváckou mexickou vlnou. Je opravdu komu fandit, protože závod je vyhlášen pro všechny na dvě hodiny, nikdo se neodvolává a tak všichni společně krouží v sedlech na tratí po celý časový limit. Vyhrává ten, kdo absolvuje nejvíce kol během zmíněných dvou hodin.

Od startu se jelo velmi svižně a to díky vypsané prémii 1000 euro za nejrychlejší zajetý okruh v závodě. Už odpolední kvalifikace nastínila, kdo bude hlavním favoritem závodu, to když jí vyhrál Christoph Soukup. Rakouský rodák zajel opravdu rychlý čas, ale přesto jsem si na něj věřil, protože jsem ho v letošním roce porážel.

flachau1

V hlavním závodě se však jeho tempu nedalo sekundovat a Christoph se brzo osamostatnil sám na čele. Stále jsem ho snažil dojet, ale při průjezdu depem mě hlásili stejné rozestupy. Během dvou hodin vám může rychle dojít, ale večerní hodiny Soukupovi seděly očividně více než mě. Když Flachau pohltila tma, měli jsme o zábavu postaráno. Trať je sice na nejnebezpečnějších místech dobře osvětlená, ale na zbytku okruhu, jako třeba v stoupání na sjezdovku, svítí pouze pouliční osvětlení. Jet v těchto místech na plno je opravdu zábavné :) Cílovou pásku jsem tak protnul jako druhý a byl jsem odměněn neskutečným diváckým aplausem.

flachau

Kromě sportovního zážitku jsem zde zažil i opravdu neopakovatelnou atmosféru a diváckou kulisu.

Ňumi

flachau5

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies