Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Kryštofovo prozření

Vytvořeno31.07.2013
Teprve několik dní po návratu z Andory, dějiště závodu Světového poháru XC, jsem se dostal do takového stavu, že jsem schopen poskládat myšlenky ke tvorbě krátkého reportu. Organizátoři využili zdejší ostré hřebeny a na vrcholu jednoho z nich, téměř ve 2000 metrech nad mořem, postavili velmi rychlou, hravou a hlavně klasicky střiženou trať. a1 Koncepce víkendu byla taková, že část okruhu jak již přede mnou psal Jirka Novák, posloužila k bojům v Eliminátoru. Před cílovou rovinkou byl průjezd lesem, ve kterém bylo na výběr z řady stop. Současně se tu také slušně padalo i předjíždělo, několikrát se tu dokonce rozhodlo o vítězi rozjížďky. Eliminátor začal kvalifikací, kterou jsem i přes drobné chyby dokončil na 19. místě. To mě posunulo do semifinálové rozjížďky, která začala poměrně slibně. Držel jsem se za vedoucí dvojicí na třetím fleku a v technické lesní části jsem se levou stopou pokusil atakovat. Bohužel mi k předjetí chyběl malý kousek. Závěrečná prudká stojka po štěrku už na nějaké útoky nebyla, přesto ještě jsem se pokusil zvrátit výsledek spurtem v cílové rovině. Bohužel marně. Toto umístění v semifinále mi vyneslo celkové 20. místo. Vítězem se po strhujícím výkonu stal Fabrice Mels z Belgie, který soupeřům ve finálové jízdě ujel tak, že ho nedostihlii ani když dvakrát po sobě při technické chybě téměř lehnul. a Do hlavního závodu XC, který se jel netradičně v pátek v podvečer, jsem nastupoval plný odhodlání. Start se mi celkem vyvedl, pohyboval jsem se v první třetině závodu, odhadem kolem 40. místa. Pak se však začala projevovat vysoká nadmořská výška a já se spolu s únavou začal propadat dozadu. Až v posledním kole se mi podařilo poněkud zmobilizovat síly, a trochu to stáhnout. Závod jsem dokončil nakonec na 60. místě, se ztrátou 11 minut na vítězného Drechou z Francie. sp-vallnord-U23-bogar Nicméně jsem opět něco chytřejší, tak mohu jen poděkovat za tuto potem a dřinou zaplacenou zkušenost. Záznam eliminátoru je k vidění na redbull TV: http://live.redbull.tv/events/224/uci-mtb-world-cup-2013-vallnord-crosscountry-eliminator Kryštof

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies