Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Jakub Svoboda třetí na Sudetech

Vytvořeno08.06.2012
Od začátku se jede celkem svižně, mám problémy se zrychlením, bolí mě nohy, ale v konstantním tempu se cítím dobře - jedu jako diesel na jednu rychlost :) Je to následek těžkých tréninků v poslední době. Jak najíždím do kopce a někdo mi zrychlí, mám prostě problém, ke konci stoupání však jsem schopen držet vysoké tempo a vždy si soupeře dojíždím, alespoň do posledních kilometrů :) Asi na 70. kilometru, když se jede jak o život, mám defekt zadního kola, jeden kopec tak jedu na defektu a nahoře mám kolo již prázdné úplně. Doprovodná auta jsou daleko a ztrácím tak včetně výměny téměř 5 minut. Vypadá to, že je po závodech... Svoje kolo mi však půjčuje Tomáš Maršík a celou dobu na mě čeká i Jirka Říha, kluci velké díky!!! Snažíme se tak společně stíhat čelo závodu, což se nám daří a po časovce na doraz jsem na dělení tratí na 95. km zpět v hlavní skupině. Mám dnes velké štěstí, že se vepředu zrovna moc nejelo, únava je však velice znát a v dalším průběhu závodu to citelně ovlivňuje můj výkon. Poslední kilometry nejsem schopen akceptovat tempo Honzy Hrušky a Tomáše Okrouhlického a v předposledním kopci s nimi ztrácím kontakt. Cca 15 kilometrů před cílem, v dlouhém sjezdu do Adršpachu, nejsem zase tak moc aktivní, vím že se o dalších místech rozhodne v cílovém stoupání. Dojíždíme ve skupince Okrouhlického a v tu chvíli čekám, místo abych sám atakoval, jsem unavenej, ale měl jsem to kurva zkusit! Zůstávám tak 2 km před cílem jen s Jirkou Friedlem a zbytečně čekám co vymyslí. Tak 300 metrů před cílem začínám spurtovat, nebo si to spíš myslím :) Ale s nástupem "chcíplého lva" nemám sebemenší šanci, ihned zjišťuji, že je to zbytečné :) Beru třetí flek a jsem nakonec rád, taky jsem nemusel dnešní race po defektu dokončit vůbec. Sudety jsou tak pro mě opět zakleté :( Kompletní fotoreportáž si prohlédněte na www.roadcycling.cz.

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies