Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Postřehy z druhé Mallorky Filipa Endlera

Vytvořeno16.02.2012
Je polovina února a my máme za sebou v novém roce druhé, a pro mě též poslední, soustředění před sezónou na tolik známém a oblíbeném ostrově Mallorca. A je nutno dodat, že co se týká klimatu na Mallorce, tak oproti nadstandardnímu, jarnímu a slunečnému počasí s teplotami okolo 15 stupňů jsme věděli, podle ne příliš příznivé předpovědi, že nás čeká trochu jiný charakter počasí. Už při dosednutí našeho letadla a juknutí z toho malého okénka nám bylo jasné, že nějaká ta kapka na převodník padne a my určitě nezůstaneme dlouho v suchu. Já byl rád, že jsem si k teplému zimnímu oblečení nezapomněl přibalit také tzv. plácačku, jak my cyklisté říkáme blatníku, upnutém na sedlové trubce. Jelikož u nás v dobu odletu gradovaly silné a dlouhotrvající mrazy, rázem jsem s teplotou okolo osmi stupňů byl a musel být spokojen. Ač máme tuhý kořínek a jezdíme téměř za každých podmínek, tak v takových mrazech, jaké panovaly v České republice, je nesmysl vůbec vyrážet. Svaly se vám neprohřejí a trénink tak ztrácí na efektivitě. A to ani nemluvím o tom, že je to tak akorát zralé si uhnat zápal plic nebo jiné komplikace. Proto jsem byl moc rád, že mám možnost trénovat i za těchto podmínek zde na ostrově. Výhodou bylo nejenom to, že jsme přiletěli brzy ráno a mohli tak hned na dlouhý švih, ale také fakt, že naše stroje Fondriest jsme nemuseli tahat s sebou, protože kola zůstala z lednového soustředění na hotelu. Takže smontovat kola, dát si rychlou snídani a jet na čtyřhodinový trénink. Zaměřoval jsem se už na silovou vytrvalost, takže po aklimatizaci a pár trénincích po rovině bylo potřeba vyrazit konečně do kopců. Ale asi po čtvrtém dni jsem nemohl uvěřit, když mi Jakub řekl: „P*čo, podívej se ven, je tam tuna sněhu.“ A já mu odpověděl, že to je úplná blbost, jelikož na Mallorce přeci nesněží. Ale při pohledu na tu zasněženou palmu bylo jasné, že se sakra pletu. Proto jsme tento den, po snídani, zahájili netradičně blbnutím na zasněžené pláži a místní posilovnou. Když odpoledne sníh roztál, jelo se na kolo. Mně osobně se to docela líbilo, ten den byl trochu jiný než ostatní. Paradoxem bylo, že až tady na Mallorce jsem letos viděl první sníh, protože u nás v Ústí nad Labem do té doby žádný nenapadl. Ve druhé polovině týdne se počasí začalo zlepšovat. Bylo nám ale jasné, že šplhat na vrcholky hor nebude možné. Byli jsme tak omezeni nejen výškou, ale hlavně délkou kopců, které jsme zdolávali. Za deset dnů mám najeto něco málo přes 1700 velice cenných kilometrů, což bych u nás nemohl kvůli počasí nikdy najet. Ale teď už se do prvních závodů budu připravovat jen u nás, tak doufejme, že se počásko trochu vylepší.

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies