Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Jirka Novák druhým bikerem na MČR v Uničově

Vytvořeno10.01.2012
Prvním závodem v novém dresu byl pro Jirku Nováka rovnou mistrák v cyklokrosu v Uničově.  "Jirka jel závod z objemového tréninku a bez speciální přípravy, myslím si však, že jeho výkon je víc než dobrý a svědčí tak o jeho vysokém standardu. Přeci jenom má do své závodní sezony ještě pár týdnů - spíš měsíců - a proto se máme myslím na co těšit!",  sdělil nám Jakub Svoboda, který spolu s Pivovarem Svijany Jirkovu sportovní kariéru podporuje. Zde jsou postřehy samotného "Ňumiho": Druhou lednovou neděli hostil Uničovský okruh mistrovství České Republiky v cyklokrosu. Předpověď počasí hlásila na závod deštivé počasí, ale ve skutečnosti nám bylo dopřáno startovat v krátkých, za příjemných teplot. Trať byla poměrně rozbahněná a technicky náročná. Nejtěžší pasáž byla střelnice zakončená schody tyčícími se skoro do nebe. Po nich následovala bahnitá pasáž po louce, kde nebylo opravdu jednoduché našlápnout pedál a využít ten pravý kraft :-) Favoritem závodu byl růžový Zdeněk Štybar (Omega Pharma Quickstep), který potvrdil svou roli na sto procent a získal titul po páté v řadě. Před druhým Radomírem Šimůnkem (BKCP Powerplus) a třetím Karlem Hníkem (Sunweb Revor). To, jak vše proběhalo na čele závodu, jsem se dozvěděl až z televize, startovní pozice 41 mi nedovolila ani výhled do první řady:-) To mi však nemohlo zabránit potrápení pár cyklokrosařů a zkazit jim radost ze závodu. Neskutečná atmosféra s dramatičností a mnohými potyčkami, to je přesně to, co mě baví. Na Uničovské trati jsem se také představil v novém týmu Remerx Merida Kolín s osobní podporou pivovaru Svijany a Kolokrámu. Nemohu říct, že to byla malá motivace se trochu ukázat, i když jen v tréninkovém tempu :-) Nepsaný souboj bikerů jsme si poctivě rozdávali s Honzou Škarnitzlem o 18., respektive 19. místo. V posledním okruhu jsem na Honzu sjel zhruba patnácti sekundovou ztrátu, ale na finálové předjetí už to nebylo. Nezbývá, než mu to vrátit v nejbližším závodě. Nyní budu pokračovat v objemovém tréninku na nadcházející sezónu, kde se pak budu moct ukázat ve speciální edici oblečení s erbem v srdci a křídly na zádech :-)

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies