Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Kreuziger a Raboň vyšperkovali závod v Plzni

Vytvořeno11.09.2011

Patnáctý díl ligy tak pokračoval v Plzni ve sportovním areálu Rapid na Doubravce. Tentokrát ve hvězdné sestavě i s Romanem Kreuzigerem (výběr ČR), kterému v úterý sundali sádru. Na startu tak mohli diváci vidět nejlepšího českého silničáře současnosti Romana Kreuzigera se svým kamarádem a sousedem Františkem Raboněm (oba výběr ČR).

Vedle těchto osobností se na start postavil i vítěz Czech cycling Tour Stanislav Kozubek (PSK Whirlpool-Author). Cyklokrosařské barvy hájil zkušený Petr Dlask (Rubena Birell Spezialized), který se rozjíždí před blížící se cyklokrosovou sezonou.

Vynikající konkurence jezdců v čele s kompletním týmem dráhových reprezentantů ASC Dukly Praha a kompletní Spartou zaručovala pak rychlý a dramatický závod. Od startu však na čele byla nejvíce vidět již zmiňovaná dvojice Raboň a Kreuziger. Jelo se prvenství na pásce, a to eliminovalo početní týmovou převahu jezdců Dukly a Sparty.

Na 12. kilometru se pak podařilo odskočit šestičlenné skupině v čele s Kreuzigerem, Raboněm, Kozubkem, Boubalem (VC Ratisbona), Dlaskem a Svobodou (CK Kolokrám-Svijany.cz). Tato skupina si velice rychle vytvořila náskok na celé osmdesátičlenné startovní pole, kde zůstali Kadlec s Nesvedou. Oba týmy Dukla a Sparta pak sjížděli několik kilometrů nebezpečný náskok uprchlíků.

Roman Kreuziger měl na ruce ještě zpevňující dlahu, a jak sám řekl: „Není to ještě 100% zahojené, ale snažím se dostat do kondice na blížící se mistrovství světa. Uvidíme, zda ruka vydrží větší zatížení.“ Poté co se peloton zase sjel, vystartoval s obrovskou razancí Petr Dlask a jediný, kdo na jeho atak zareagoval, byl Josef Soukup (FOCUS Znojmo). Dlask zaútočil pět okruhů před cílem a měl zálusk na finanční prémii na předposlední okruh. Tu však jen těsně nakonec „urval“ Jiří Nesveda, kterému se v závodě až tak nedařilo.

Z vítězství se tak nakonec po zásluze radoval František Raboň. Juniorům opět dominoval Tomáš Medek. František Raboň (výběr ČR) po závodě: „Dneska jsem se chtěl svézt před blížícím se Mistrovstvím světa padesátkou. V Plzni jsou na to ideální podmínky právě zde na Rapidu. Konkurence tu je parádní a vítězství vždycky potěší.“

GP SIVRES a.s., čas vítěze: 1:09.41 h 55km

    • místo František Raboň (výběr ČR) 25b
    • místo Martin Boubal (VC Ratisbona) 18b
    • místo Milan Kadlec (ASC Dukla Praha) 17b
    • místo Jiří Nesveda (AC Sparta Praha) 13b
    • místo Petr Dlask (Rubena Birell Spezialized) 13b
    • místo Michal Kesl (GO!Nutrixxion) 7b
    • místo Stanislav Kozubek (PSK Whirlpool-Author) 7b
    • místo Tomáš Radolf (GO!Nutrixxion) 6b

[gallery link="file" columns="2">

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies