Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Král Šumavy 2011

Vytvořeno29.08.2011
Poslední letošní silniční maraton Král Šumavy zakončil tým CK Kolokrám-Svijany se vztyčenou hlavou, a to i bez účasti lídra týmu Jakuba Svobody, který startoval na jednorázovém závodě 2. kategorie UCI Záhřeb-Lublan. Královnou Šumavy se stala Lenka Sýkorová, která tak potvrdila celkové vítězství v celé serii a 3. místo mezi muži na nejdelší 260 km trati obsadil Adam Kauer. Již v 6:30hodin se v sobotu na klatovském náměstí seřadilo na nejdelší trasu celkem 239 závodníků. Hned v úvodu měl smůlu v podobě defektu Tomáš Dudek, ke kterému dorazil mechanický vůz kvůli nataženému startovnímu poli se značnou ztrátou. I když Tomáš si hlavní pole dojel, stálo ho to hodně sil, které mu chyběly v rozhodujících okamžicích závodu, které přišly přibližně v polovině trati za obcí Zdíkov. Z vedoucí skupinky odskočil Ladislav Fabišovský (AC Sparta Praha), kterého zanedlouho dorazila trojice Adam Kauer (CK Kolokrám-Svijany), Tomáš Vokrouhlík (BMC-SAVO racing team) a Petr Novák (Alltraining-Lawi). Za nimi zbyla 7 členná skupinka s naším Michalem Soukupem a Liborem Janouškem, která si udržovala odstup maximálně do 5 minut. V posledním kopci 20 kilometrů před cílem odpadl z vedoucí čtveřice Fabišovský a trojice s dobře vypadajícím Kauerem pokračovala společně až do cíle, kde se k chladnému počasí přidal i studený déšť. Toho využil biker Tomáš Vokrouhlík a po drtivém nástupu už v cílových Klatovech si na kluzkých silnicích vytvořil nepatrný náskok, který mu přinesl vítězství. O druhé místo bojoval Adam Kauer, kterého těsně před páskou předjel Petr Novák. S více než 3 minutovou ztrátou pak spurtovala stíhající skupina, ve které nechyběl náš Soukup s Janouškem, kteří obsadili celkové pěkné 6., resp. 8 místo. V závodě žen se dal očekávat souboj mezi obhájkyní loňského vítězství Hanou Doležalovou (Varta TJ Sokol Králův Dvůr) a Lenkou Sýkorovou (CK Kolokrám - Svijany). Lenka nezklamala a svou vydařenou sezonu zakončila přesvědčivým vítězstvím. Nepřerušila tak vítězné tažení týmu na Králi Šumavy, které v minulých ročnících načal Jakub Svoboda. Výsledky ženy 260km:
    • Lenka Sýkorová, CK Kolokrám-Svijany, čas 09:02:40 hod
    • Hana Doležalová, Varta-TJ Sokol Králův Dvůr + 11:46 min
    • Marie Kočová, Diablo sport, + 35:46 min
Muži 260 km:
    • Tomáš Vokrouhlík (BMC - SAVO racing) čas 07:37:39 hod
    • Petr Novák (Alltraining-Lawi) + 6s
    • Adam Kauer (CK Kolokrám -Svijany) +7s
    • Ladislav Fabišovský (AC Sparta Praha) + 01:27 min
    • Jiří Mikulášek ( Znojmo) + 03:19 min
    • Michal Soukup, CK Kolokrám-Svijany + 03:19 min
    • Marian Hajzler, www. carbon-rts.cz + 03:23 min
    • Libor Janoušek, CK Kolokrám-Svijany + 03:28
21. Tomáš Dudek, CK Kolokrám-Svijany + 32:04 min, Daniel Veselý, Jiří Říha, Tomáš Maršík - CK Kolokrám-Svijany - nedokončili. [gallery link="file">

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies