Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Jakub Svoboda vede soutěž aktivity Giant Ligy

Vytvořeno14.07.2011
Devátý díl GIANT LIGY – Grand Prix CUBE a sportovní areál Rapid nabídly divákům opět rychlý a dramatický závod, který navíc vyšperkovali reprezentanti horských kol a cyklokrosu. Celkové výsledky však ovládli silniční specialisté. Počasí jak v tropech a stočlenné startovní pole, kde jsme opět vedle sebe na startovní čáře mohli vidět Radomíra Šimůnka (BKCP-Powerplus), Martina Zlámalíka (KDL Trans Landbouwkrediet) nebo Petra Dlaska (Rubena Birell Spezialized), a pak silničáře Sosenku, Nesvedu a lídra seriálu Klaboucha… tak to byla super kombinace na startu devátého dílu Giant ligy. Závodit se začalo hned od prvního šlápnutí a prémie, které se vyhlašovaly v každém druhém okruhu natáhly peloton a držely ho ve vysoké rychlosti několik kilometrů. První bodování sice ještě s převahou vyhrál Jiří Nesveda (AC Sparta Praha), ale pak museli jezdci Sparty tvrdě makat a sjíždět úniky. Jeden z nejdelších vyprovokovala dvojice Zlámalík a Dlask. Jejich nástup zachytil ještě Martin Boubal (Veloclub Ratisbona) a dalších osm jezdců. Vytvořili si náskok, který dokázali před pronásledovateli držet přes 7 km. Po stíhací jízdě Sparty byl náskok vymazán. Do soubojů aktivity o puntíkovaný dres se pustil Petr Dlask (Rubena Birell Spezialized) a často se utkával ve spurtérských soubojích s Martinem Zlámalíkem (KDL Trans Landbouwkrediet) a Jakubem Svobodou (CK Kolokrám-Svijany.cz), který nakonec i po tomto závodě uhájil dres aktivity se ziskem 10 b. Milan Spěšný (S&H Superior) a Ondřej Cink (Merida) tentokrát zvolili závod jako rozjetí před blížícím se mistrovstvím republiky MTB a jen sporadicky se objevili na špici balíku. Tři kola před cílem se do sólového úniku pustil Jan Šimek (Bohemia Cycling Team), který měl zálusk na finanční prémii speciálně vypsanou na předposlední kolo, ale byl dojet 300 m před páskou Jiřím Nesvedou a Michalem Keslem (GO!Nutrixxion), který zároveň o galusku přespurtoval právě Nesvedu. Poslední dvojnásobně bodovaný spurt pak vyhrál Tomáš Holub (AC Sparta Praha), ale to mu tentokrát stačilo pouze na čtvrté místo celkového hodnocení. Z vítězství se tak po zásluze radoval Nesveda. Ženám kralovala Pavla Havlíková (APB Cycling team)) a juniory vyhrál Matěj Širc (KC Kooperativa).

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies