Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

MČR v silničním závodě jednotvců

Vytvořeno28.06.2011
Za nádherné divácké kulisy, před kterou byla pro každého čest závodit, se na Svatém Kopečku u Olomouce odehrál silniční závod jednotlivců, konaný v rámci společného Mistrovství ČR a SR. Hned od úvodních kilometrů se na 10,8 km dlouhém okruhu, který se jel v mužské kategorii 17 krát, rozjelo očekávané vražedné tempo.  V poslední třetině závodu pokračovalo po selekci 160 hlavého pole asi 50 nejlepších, ve kterých zbyl z našeho týmu už jenom Jakub Svoboda. V závěru odjela  8 členná skupina, která si vytvořila rozhodující náskok a ve které jasně slovenský závodník v barvách italského Liquigas-Cannondale Peter Sagan ukázal svou sílu a osamoceně tak celkově zvítězil. Za ním se však odehrála bitva o mistra ČR, kterou již potřetí ve své  karieře vyhrál Petr "Bejk" Benčík před Leo Königem a Zdeňkem Štybarem. Jakub Svoboda ukázal, že do české špičky patří a  celkovým 25. místem obsadil mezi českými  závodníky 19. místo. Lenka Sýkorová rovněž svým vystoupením předvedla, že se mezi ženami s ní musí už počítat a po 10 přetěžkých okruzích skončila na 6. místě v rámci ČR, kde opět kralovala Martina Sáblíková  před Martinou Růžičkovou a Jarmilou Machačovou.

Celkové výsledky muži 184,5 km:

1.Peter Sagan (SR) 4:38:42, 2. Petr Benčík - mistr ČR(PSK Whirlpool Author), 3. Leopold König  (NetApp),4. Zdeněk Štybar (Quick Step), 5. Jakub Novák - mistr ČR U23(TREVIGIANI BOTTOLI), 6. Matěj Jurčo(SR) - všichni +54 s. 25. Jakub Svoboda - 19. MČR (CK Kolokrám-Svijany) +4:58, Tomáš Dudek, Filip Endler, Adam Kauer, Ivo Netík, Jiří Říha, Daniel Veselý (všichni CK Kolokrám-Svijany) nedokončili

Ženy celkově 108 km:

1. Martina Sáblíková (Novis Team) 3:15:26, 2. Martina Růžičková (Michela Fanini Record Rox) +2:09, 3. Jarmila Machačová (Dukla Praha) +3:55,  4. Gabriela Slámová (VIENNE FUTUROSCOPE) +6:36, 5. ŠTEVKOVÁ Janka- mistr SR+8:35, 6. Tereza Trefná (Alltraining.cz)+10:58, 7. Lenka Sýkorová - 6. MČR /CK Kolokrám-Svijany/ +10:58 [gallery link="file">

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies