Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

MČR v časovce jednotlivců

Vytvořeno28.06.2011
Délkou i profilem zřejmě nejtěžší časovka ze všech národních šampionátů na světě se konala na společném  Mistrovství České republiky a Slovenska v silniční cyklistice v Šumperku. Téměř 48 km dlouhou trať s převýšením 970 metrů nejlépe zvládl Jiří Hudeček z PSK Whirlpool-Author, který asi nakonec i díky technickému sjezdu k cíli těsně porazil průběžně vedoucího Jana Bártu z týmu NetApp. Třetí místo obsadil  Tomáš Okrouhlický ze Sparty Praha před svým dlouholetým rivalem Standou Kozubkem z PSK a rovněž favorizovaným Milanem Kadlecem z Dukly Praha. V mužské kategorii se startovalo  ve třech vlnách, kdy rozdíl mezi prvním a posledním startujícím byl přes 2,5 hodiny, což mohlo ovlivnit díky ustávajícímu větru výsledné časy. Právě los našemu  týmu zrovna nepřál, a tak jsme všichni startovali v první třetině startovní listiny, čítající 83 závodníků z obou zemí. Nicméně Jakub Svoboda proti chronometru uspěl a s celkovým 14. nejlepším časem dne se mezi českými závodníky dokonce svým 11. místem těsně nevešel do top ten.  Daniel Veselý a Ivo Netík asi čekali od časovky více, ale i tak se nemusí za svůj výsledek v rámci MČR svým 28., resp. 35. místem stydět. V ženské kategorii zajela na poloviční trati oproti té mužské krásný výsledek naše "Sýkorka", kdy 7. celkovým a tedy 5. nejlepším časem mezi českými závodnicemi nestačila pouze na vedoucí trio Sáblíkovou, Růžičkovou a Machačovou a 5 sekund jí chybělo od 4. Simonové.

Výsledky Mistrovství České republiky v silniční cyklistice v Šumperku – časovka:

1. Jiří Hudeček (PSK Whirlpool-Author) 1:06:37, 2. Jan Bárta (NetApp) +0:07, 3. Tomáš Okrouhlický (AC Sparta Praha) +0:56, 4. Stanislav Kozubek (PSK Whirlpool-Author) +1:10, 5. Milan Kadlec (ASC Dukla Praha) +1:17. 6.Zdeněk Štybar (Quick Step) + 2:23 11. Jakub Svoboda + 4:43,  28. Daniel Veselý +6:57,  35. Ivo Netík + 8:10  - všichni CK Kolokrám-Svijany

Ženy:

1. Martina Sáblíková (Novis Team) 37:41, 2. Martina Růžičková (Michela Fanini Record Rox) +1:54, 3. Jarmila Machačová (Dukla Praha) +2:55,  4.Monika Simonová /Cyklotrénink František Trkal/ +4:31 5.Lenka Sýkorová /CK Kolokrám-Svijany/ +4:36 [gallery link="file" columns="2">

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies