Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Gran Fondo Maurizio Fondriest

Vytvořeno08.06.2011
Část týmu se zúčastnila na pozvání italské firmy Fondriest závodu  Granfondo Maurizio Fondriest v lázeňském městě Castrocaro Terme v Toskánsku. Šampaňské na přivítání s mistrem světa v silničním závodě z roku 1988 Maurizio Fondriestem, jeho rodinou, přáteli a vedením firmy, jsme samozřejmě přijali. Po přípitku následovala společná večeře u kulatého stolu, kde nechyběl ani  olympijský vítěz ze štafety družstev v klasickém lyžování z Turína v roce 2006 Cristian Zorzi, který jako správný Ital v létě holduje cyklistice a akce se společně se svým kamarádem Mauriziem také zúčastnil. Ale abych se vrátil k samotnému 146 km dlouhému závodu s převýšením přes 2500 metrů. Na startu v 07.30 hod nechyběl náš krajan Ondřej Sosenka, na kterého Italové stále nezapomněli  i díky jeho stále platnému světovému rekordu v hodinovce a tak sklidil po svém představení velký aplaus. Po zaznění výstřelu jsme  všichni odstartovali a hned v prvním kopci, který končil v nadmořské výšce 930 metrů, jsme se nestačili divit, že nejsme na Pro-Tour závodech. Odjela asi 15 členná skupina, kterou už jsme do cíle neviděli. Za nimi se po druhém kopci vykrystalizovala 7 členná grupa s naším Jakubem a Filipem a ve třetí 10 členné skupině jel Michal s Ivošem. V cíli pak Jakub svou skupinu s 12 min ztrátou na vítězného itala D'Aniella přivedl jako první na celkovém 15. místě a  celkově 19. byl Filip,  obsadil ve své kategorii mladíků 2. místo. Ivoš pak přivezl po 3 minutách svou skupinu s Michalem na celkovém 22.místě. Kluci si z Itálie přivezli domů s kvalitními závodními kilometry i pěkné zážitky z míst, kde je cyklistika  úplně na  jiné úrovni, než u nás.

Výsledky :

1. D'ANIELLO ANTONIO  /CERCAZIENDE.IT CYCLING TEAM/ čas :      04:03:55 2. BARCHI CHRISTIAN  /ASD BORELLO COSMEA PROFUMI/               04:03:57      + 00:02 3. CARRIERO VALENTINO  /TEAM INCENSI SCOTT DOMUS /              04:05:19      + 01:26 15. SVOBODA JAKUB       /TEAM FONDRIEST/                                          04:16:27     + 12:32 19. ENDLER FILIP             /TEAM FONDRIEST/                                          04:16:28      + 12:33

Více fotek s komentáři si prohlédněte na Facebooku

[gallery link="file" columns="2">

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies