Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Malorka očima nováčka

Vytvořeno31.01.2011
Je neděle 16. ledna něco málo po půl jedenácté a ja už sedím v letadle směr Malorka. Důvod cesty je jasný, využít možnosti a skvělých podmínek, které tradičně na ostrově panují  k najíždění tolik potřebných kilometrů do nové sezony. Na Malorce sem dosud  nikdy nebyl a o to víc jsem se těšil, protože se říká, že již zmíněný ostrůvek je pro cyklistiku to nej, nej a musím jim dát za pravdu...Jsou tam mraky silnic a vyasfaltovaných cest, které lemují malé domky, před kterými se pasou cinkající ovce. A kombinace pěkného počasí s minimálním provozem, prostě paráda.  Je tedy pravda, že po pěti, někdy i šesti hodínách v sedle  jsem se už tak nerozhlížel krajinou a spíš jsem se těšil na výřivku a večeři. Tam to vypadá, že je konec března, ale člověk si musí uvědomit, že je leden a podle toho se taky odvíjel každodenní trénink. Ač teda jsem se cítil dobře a lákalo mě zrychlit si, přesto všechny kilometry jsem jezdil do objemu bez náznaku intenzity a posléze i  tepy mi postupně klesaly. Kluci z týmu a pár známých bydleli na druhé straně ostrova v hlavním městě Palma, kde byla i převážná část profi stájí a profíků samotných.  Parkrát jsem vyrazil s klukama, takže jsem se svezl i ve skupině a zhruba v polovině tréninku  jsme vždy dali kafčo a pokecali. Padaly tam vždy perfekt hlášky a o zábavu se postaral Robert Novotný pod přezdívkou Džovan. Nezapomenu, jak žvýkal pendrek a říká: „Nektare proč si tady na Malorce pereš civil...?!“ Ten, kdo trochu Džovana zná, tak si umí asi představit, jak se u toho tvářil :-) Pro nás cyklisty je nedílnou součástí i životospráva, kterou tak nerad dodržuji. Ještě když přijdu hladovej na véču, tam výběr asi ze sto jídel, kde se ještě ke všemu všichni tak spokojeně cpou, to je fakt těžký odolávat. Nicméně životospráva je opravdu důležitá, takže byste  u mě na talíři viděli zpravidla těstoviny, ryby a hodně zeleniny. No je pravda, že po jídle nějakej ten dortíček nesmí chybět.  No ale přebytečné kalorie rychle spálím, neboť na pokoji ještě každý večer cvičím strečink. Takže soustředění svůj účel splnilo - trochu jsem se ohřál a momentalně zase trénuji u nás v té hnusné zimě. Kluci byli od čtvrtka 27. do neděle 30. na horách, kterých jsem se nemohl zůčastnit. Mějte se fajn a o dalších novinkách o mě a TEAMU vás budeme informovat.

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies