Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Malorka 2011 - první soustředění

Vytvořeno26.01.2011
Letošní první lednové soustředění a rovnou v teple na oblíbeném ostrově Mallorka proběhlo víceméně individuálně podle chuti a možností jednotlivců. Za tým CK Kolokrám-Svijany se jej zúčastnili Michal Soukup, Ivo Netík, nová posila Filip Endler a to vše pod dohledem šéfa týmu Jakuba Svobody, který nejenom, že najel přes 1.500 km za 10 dní, ale především bedlivě dohlížel na životosprávu svých svěřenců.

Na toto téma bylo uskutečněno i zajímavé setkání s Romanem Kreuzigerem starším, který všem zúčastněným českým cyklistům  předával své zkušenosti, zřejmě úspěšně vyzkoušené na svém synovi. Na Mallorce je potřeba si kupovat vodu v obchodě,na hotelech teče s vodovodu pouze užitková.....a cyklista musí na tréninku přece dodržovat pitný režim! Již tradičně na srazu u balearia č. 9 v Playa de Palma, každé ráno v 10.00 hod., vyrážela početná skupina českých cyklistů na mnohahodinové treninky. Mezi silničními, dráhovými a bikovými  českými reprezentanty nechyběli ani cyklokrosoví Z. Štybar a R.Šimůnek, dolaďující formu před nadcházejícím MS v cyklokrosu. Kolega Soukup po těžkém 7 hodinovém tréninku usnul :) Naše příprava se ale - na rozdíl od cyklokrosařů - zaměřovala především na tolik oblíbené najíždění prvních kilometrů. Počasí bylo na to ideální, ani jednou nám nepršelo, jak podotkl Michal Soukup, který se čím dál tím viditelně zlepšuje. O týden později dorazil i Filip Endler, který zvolil a otestoval klidnější místo k ubytování na východním pobřeží v Porto Cristo. Byl tam klídek, ale ten za to tolik nestál, už jenom kvůli transferu kola za 50 Euro z letiště na hotel a navíc oproti tradičnímu Arenalu jsem tu neviděl tolik cyklistických hvězd, na které jsem se tak těšil. Tak jsme večer zašli do našeho oblíbeného podniku u Tonyho vše napravit...sešlo se nás tam více a probíhala diskuze na zmíněné téma "pitný režim" ... :) Část týmu se už z kola těší na nadcházející soustředění na běžkách na Benecku, které začíná ve už tento čtvrtek 27.  a končí v neděli 30. ledna. Doufám v téměř plném počtu a o průběhu budeme rovněž informovat.

Po několika hodinovém mítinku byl závěr jasný....pít se musí. Jinak dochází k dehydrataci organismu a tím poklesu výkonosti!Tak kamarádi pozor ať nedopadnete stejně jako náš týmový kolega.

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies