Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Jednou to muselo přijít...

Vytvořeno10.05.2017
Musím říct, že za těch pár let, co si hraju na sportovce, si nepamatuji, že bych byl tak zklamaný z dosaženého výsledku jako po nedělním martyriu v Praze. Zažil jsem již pár výsledkových propadáků, ale vždycky jsem si z toho odnesl i pár pozitivních vjemů, až doteď… To se prostě nedá popsat, zvláště když vám první půlku závodu hraje všecko do karet. Ten pocit lehkosti a rychlosti vzhledem k vynaloženému úsilí je jako droga. Prostě se vznášíte a kilometry nabíhají úplně samy. Do půlky jdete dle plánu, a i pocit, že už to kolem 25 km tolik nejede je pod kontrolou, pořád je to bez problému pod těch „debilních“ dvě a půl hodiny. A jsme na Strakonické, tahle část trati je totální výmaz, ulice široká jako runway pro přistání raketoplánu, co vede od nikud nikam s otočkou navíc takřka bez diváků. Tady pokud je teplo a trochu fouká, tak vás to sfoukne jako svíčku… Začínám trochu tuhnout, ale po necelých 30 km se to dá očekávat, nejsem hold z Keni nebo Etiopie. Na 30tém je další občerstvovačka a vidina gelu plného cukru s kofeinem mi dodává optimizmu. Ke kýženému bufetu nicméně nedoběhnu, musím zastavit, uvolnit lýtko, trochu se projít. Moje dobrá duše manželka mi podává gel a je asi víc zděšená než já…snad se i obává, že se s ní chci zbývajících dvanáct kilometrů procházet a debatovat. Rozbíhám se, ale je mi jasné, co bude následovat. Čekají mne nekonečné kilometry, kdy si budu nadávat, proklínat běhání, pitomý nohy v křečích a vůbec všechno na co si v tomto stavu vzpomenu. Znovu mi dochází, proč měla moje drahá polovička děs v očích…takhle mě vidět nechtěla. Konečně dobíhám do Pařížské, sice má moje belhání k vytříbenému běžeckému stylu asi tak daleko, jako gazela k lenochodovi, ale na to už se nehraje. Cíl je takřka na dosah, konečně! Výsledný čas 2:35:07 je fajn, ale znáte to, když máte jiná očekávání, je těžké takový čas brát jako úspěch. Po láhvi vína a s odstupem jedné noci už to neberu jako konec světa, život jde dál… Třeba to jednou vyjde… Každopádně děkuji Vám všem za podporu, SMSky a hlavně týmu doma, že to se mnou vydržel! Rychlonožka Tra-la-lí, tra-la-lá 16.km ... Tra-la-lí, tra-la-lá 16.km ... ... motor se zadrhává 30. km ... ... motor se zadrhává 30. km ... ... kde je ten cíl? ... ... kde je ten cíl? ... ... Pařížská ulice už nasvědčuje konci trápení ... ... Pařížská ulice už nasvědčuje konci trápení ... ... má zasloužená odměna :-) ... má zasloužená odměna :-)

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies