Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Vodní svět bez šnorchlu a skafandru

Vytvořeno27.07.2016
Jak si tak stojíme na lajně závodu Kolem Posázaví a na hlavu nám padají hektolitry vody ve formě slušného lijáku, nemůžu si nevzpomenout na dvě události a to film s Kostnerem v hlavní roli a na Krušnoton 2010 v hlavní roli povodně a my na splašených trubkách, co si o povodních přečetli až druhý den v novinách. Dnes to tak katastrofický asi nebude, aspoň co se týká záplav, jiná písnička už bude naše vystoupeni a předvedený výkon. Když poslouchám Kubův reporting z uplynulého týdne a v tom ty palby, kterými se týral, tak je nám obou jasný že dnes by ho spasil jen 300 watovej motorek v rámu a modlitba za jeho, ještě před pár měsíci, zlomené obratle. Nu což, duševně přebírám pozici lídra našeho dvojčlenného týmu a začínám se netěšit na tři neskutečně bolavý okruhy, který mi nikdy neseděly. V hodně prořídlém balíku čekáme na startovní pokyn, který nás vzápětí vypouští do úvodní stojky z Chocerad do Ondřejova. Špic jede hned od lajny a po 4 kilometrech kopce je nás 16 a to je před námi ještě devadesát kiláků. Ani nedomýšlím, co to znamená, jen se krčím v háku a polykám vodu, druhý kopec na okruhu mě nesmlouvavě posílá do skupiny od 7 do teď už 14 místa. Jsem za to rád, protože ještě chvíli ve předu a hrozí mi kardiovaskulární kolaps. Tempo se uklidňuje, kluci jedou dobře, Spešl funguje, Kontiky lepí bravurně, obleček od Sýkorky i ve vodní cloně odvádí svou funkci bezchybně. Jen nohy značky Říha začínají vynechávat a nohy od Svobodů zlobí ještě více, navíc se asi v tom dešti zkratovala baterka, a tak to vypadá, že táhne další mrtvá kila na víc. No asi tak. V boji o elitní desítku zůstávám do mety cca. 8 km do cíle. Poté můj prach definitivně vlhne a mé svalové pochody jsou efektivní asi jako rumunsky národní podnik na výrobu praček. Na tomhle kousku do cíle u hvězdárny v Ondřejově chytám ještě dvě a půl minuty a končím celkové 12. Zlomený obratel, alias Kubánec nezlomný se zjevuje o chvíli později a i přes všechno špačkovaní je rád že se zúčastnil a navrch se dostal do cíle. Kolokrám žije dál svým životem, ať vyhrává nebo ne. Super závod a velký dík pořadatelům!! Říhoš foto: KAMATH Nebe je šedý a voda je mokrá ... Nebe je šedý a voda je mokrá ... ... vzhůru, dolů ... ... vzhůru, dolů ... ... "máš to už za sebou ... přišlo to tak najednou :)" ! ... "máš to už za sebou ... přišlo to tak najednou :)" !

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies