Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

No jo, dvojitá dávka

Vytvořeno05.05.2015

Tento víkend jsem si naordinoval dvojitou porci. V sobotu maraton nedaleko Kamenického Šenova a na neděli Cross country v Ústí nad Labem.

Sobotní závod s názvem Okolo Polevska se konal jen pár kilometrů od hlavního tábora Kolokrámu. Tím pádem je všem jasné, že jsem měl povinnost se zúčastnit a hlavně nechat na trati všechno, co je ve mně dobrého i zlého. Parametry trati mi byly přesně šité na míru jak to mám rád, padesát kiláků na tisíc dvěstě metrů převýšení. Jediné, co stálo za pendrek, byl start - do kopce! Teda, ne do kopce, spíš hubou rovnou do nebe. To já fakt nemusím…navíc s prémií na vrcholu.

Yes! Dneska by to šlo! ... Yes! Dneska by to šlo! ...

Přijal jsem pravidla hry a rozjel to od lajny na samé hraně zdravého rozumu. Kyselinu mléčnou, která normálně trápí jen svaly, jsem cítil i v bulvách. Každopádně jsem první zkoušku odolnosti přežil, dal se nějak dohromady a pokračoval. Trať byla parádní, technické úseky se střídaly s těmi tempařskými, kopec k nebi střídal kopec do pekla. Pro duši bikera ta pravá idylka. Po dlouhé době jsem se cítil na kole opravdu v pohodě. Zapadl jsem do fajn vláčku a ten mne vezl plnou parou směrem k cíli. Sice jsem měl menší problém s kolem a na chvíli jsem si vystoupil, ale i tak jsem se dokázal vrátit a zase jsem mohl bojovat o bednu. Přiznávám, že jsem si prošel i menší krizičkou, ale i tu jsem zvládl a nakonec jsem si po technickém sjezdu dojel pro celkové třetí a v kategorii pro první místo.

... mno a taky, že jo :)! ... mno a taky, že jo :)!

V neděli to ale bylo jiný kafe. Nohy sice díky pořádnýmu nášupu životabudiče R2 a koupeli s jalovcem nebolely, ale byly (možná právě díky koupeli) tak nějak jalový. Trať, která mě čekala, by si zasloužila čerstvějšího Kolokrámníka, ale zkusit jsem to i tak musel.

Mašinka u-ůůůůů ... Mašinka u-ůůůůů ...

Přede mnou byly klopenky, skoky, kořeny, táhlé výjezdy, krátké stojky, prostě úplně vše, co se dá na XC vymyslet. Tohohle všeho mě čekalo hned čtyřikrát, v okruzích o čtyřech a půl kilometru. Můj plán byl jasnej, nechat odletět čerstvý kluky a ze zálohy se prokousávat dopředu. Ne vždy mi tato taktika vyjde, ale tentokrát to vyšlo. Z druhé desítky jsem se prokousal až na konečné třetí místo. To jsem sice nakonec vyklidil dravějšímu a mladšímu jezdci (samozřejmě, ne zcela dobrovolně a rád) a klesl jsem na čtvrtý flek, ale i tak jsem si dojel pro druhé místo mezi nejmladšími veterány.

... spookojená! ... spookojená!

Zkrátka a dobře, nejlepší trénink je závod, to ví každý. Takže dvojitá dávka závodu je tedy dvakrát nejlepší trénink. Doufám, že to je pravda a do dalších závodů vlétnu, jak se na jezdce Kolokrámu patří.

Díky moc a příště třeba čau na trati!

Váš burák.

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies