Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Kolotoč se roztáčí

Vytvořeno31.03.2015
Po úvodním utržení našeho „Rychlonožky“, který nevydržel zimní volno a pustil se do zápolení na poli běžeckém, se pomalu otvírá i naše oblíbená silniční sezóna. K tradičním „otvírákům“ patří již po několik let VC Hlohovce – Trofeo Cinelli, konaný, jak napovídá název, v moravském Hlohovci. Již tiskové zprávy, slibující domácí i zahraniční špičku, naznačovaly velmi kvalitní konkurenci. A jaká by to byla zábava, kdyby zde chyběly naše dresy, abychom to těm klukům vopálenejm trochu znepříjemnili a ukázali jim lebku na zádech. Los Kolokrámos připraven na start! Los Kolokrámos připraven na start! Z týmu okřídlených lebek jsem se do Hlohovce nakonec vypravil jenom já sám a provázely mne tak hlavně rady od ředitele, znějící jasně „aspoň je pořádně posekej“. Všechny rady jsem si vzal samozřejmě k srdci a začal se podle nich chystat. Ještě před snídaní půl hodinky na válcích, naházet do sebe úžasnou ovesnou kaši, natáhnout kompresky od Mooseho, abych po třech hodinách v autě neměl nohy jak bandasky a mohlo se vyrazit. Šemík Specialized dlouho necválal, zradila ho podkova! Příště už bez defektu! Doufám! Šemík Specialized dlouho necválal, zradila ho podkova! Příště už bez defektu! Doufám! Do Hlohovce přijíždím s dostatečným předstihem, takže na rozjetí je času dost. Venku zima jak v ruským filmu a fouká snad přímo ze Sibiře, ale zastavit nás nic nemůže. Rychle se balím do všeho, čím jsem byl zásoben od spolehlivého výrobce týmových svršků pana Sýkory. To u konkurence i díky originálnímu designu už od pohledu vzbuzuje respekt. Pomalu jde do tuhého, z kufru Octávky, samozřejmě vyladěné v týmových barvách, se souká ven věrný černý Specializední šemík, do košíků nabíjím bidony s Enervitem a do kapes dvojici gelů. To by mělo na leteckou přehlídku se sto deseti kilometrovou distancí stačit.
Hned po startu se jede palba jako prase. První brdek na vrchu otevře plnou náruč větru a kompaktní rychlovlak se začíná dělit. Moje ambice v dnešním závodě bohužel končí asi na osmém kilometru, když pod zadkem cítím jakousi vláčnost. Který škodolibý šotek mi propíchnul zadní gumu? Nedá se nic dělat, po ráfku se snažím doskákat zpět k autu a nakládám zpět celou bagáž. Tomu, kdo mě viděl, muselo být podle našpuleného ksichtu jasné, s jakými pocity usedám za volant. Ale opravdu nemělo cenu se snažit po výměně závod dokončit, to by znamenal několikahodinový osamocený boj s větrnými mlýny. Sezona tedy nezačala zrovna dobře, ale tak to prostě chodí. Ke sportu patří štěstí i smůla, doufám, že to horší jsem si pro letošek již vybral a následovat bude to lepší. Nyní následuje týden kvalitního tréninku a doufám. že na české „Primaveře“ v Bíteši to bude podle zcela jiného scénáře. Martin

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies