Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Rychlonožka Robert - Změna je život

Vytvořeno19.03.2015
Pro mě celkem typicky jsem se rozhodl hledat nové výzvy a nějaké to malé zpestření zaběhlého systému. Ze silničního cyklisty - no je otázka, jestli jsem opravdu silniční cyklista, výstižněji by to asi bylo, že jezdím na kole na silnici - se ze mě stal na nějakou dobu opět běžec. Nicméně silnici jsem zůstal věrný, asfalt je asfalt. Tretry, zimák, všechny ty návleky, bundy, nespočet vrstev, tak aby mi nebyla zima, jsem na chvíli vyměnil za pár „hadříků“ a „kecky“. Ostré koleno a ladný krok, v kompreskách MOOSE žádný problém :) ... Ostré koleno a ladný krok, v kompreskách MOOSE žádný problém :) ... První test aktuální formy jsem si pro své běžecké jaro stanovil na „Desítce“ v Pečkách. Tradiční jarní běh, kde se na startu sejde víc jak 1000, slovy „TISÍC“, nadšenců.
Od startu je to celkem kalup, na druhém kilometru čas 6:10 min, to jsem na hodinkách neviděl asi tak deset let… Trať se naštěstí začíná mírně vlnit, je to sice v podstatě stále rovina, kterou by na kole člověk ani nevnímal jako kopec, ale při tomto tempu je i nepatrný sklon silnice sakra znát. Tempo se adekvátně „zpomaluje“. Na točce v polovině trati časomíra hlásí čas těsně nad šestnáct minut. Snadno si tak vypočítávám, že pokud nechcípnu, tak bych to měl dát pod 33 minut (čas, ve který jsem před startem v duchu doufal). ... 80m do cíle, krásný detail „cyklistického“ stehna, tvarovaného pěti lety jízdy na kole, manželka ví nejlíp :). ... 80m do cíle, krásný detail „cyklistického“ stehna, tvarovaného pěti lety jízdy na kole, manželka ví nejlíp :). Poslední dva kilometry s vidinou blízkého cíle už trochu vypínám mozek, tempově jdu stejně, ale do špurtu s nikým určitě neplánuju jít. Pro dnešek to i bez toho stačilo! Do cíle se dostávám za čas 32:38, nepadám na zem, nebliju, nebolí mě nohy, takže docela dobrý :). Desítku jsem nikdy doposud nešel takhle rychle, takže navíc osobák :). Za necelý měsíc mě čeká půlmaraton v Pardubicích, a to bude asi jiná káva, přece jenom 21 km v tempu je 21 km v tempu… … bežec „rychlonožka“ Robert

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies