Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Za hranice poznaného

Vytvořeno12.01.2015

Dnešní trénink začal vlastně již včera. Lehce vylepšené složení naší krve, jež jsme vyladili pro jistotu včasného příjezdu na start, si žádalo prověrku. Zejména proto jsme ranní sraz na devítce trochu upravili a proti zvyklostem se rozjeli v protisměru promenády sami.

...fakt má krev takovou barvu? ...fakt má krev takovou barvu?

Efekt úpravy se projevil prakticky okamžitě. Tempo naší čtveřice se vůbec nedalo srovnávat s tím, na co jsme byli doposud zvyklí při dirigování ředitelem Mallorcy. Dokonce i „doktor A“ si pochvaloval, jak se mu jede prima…že on si syčák zase něco ulil pro sebe :)

...domácí elita... ...domácí elita...

Původní plán zněl Bunyola, Orient, Inca a na oběd doma. Vidina toho, co s námi provádí alchymista, doložený po chvíli rezignací upínacího systému tretry, který prostě nevydržel pumpování parních válců ve svalech, vedla ke změnám trasy. Namísto lehké rovinky jsme zařadili několik delších stoupání. Prvním z nich byla silnice na Valdemosu. Zde se předvedl zejména doktor, který první půlku kopce nastupoval a tvořil tempo, aby v závěru přijel prakticky na dohled nejlepším.

...dnes pojede bez nás... ...dnes pojede bez nás...

Naše podezření, že si míchá něco lepšího, než my ostatní dostávalo jasnější obrysy. Zejména kvůli němu jsme stočili na Deiu a Port Soller. Stále těžší bylo mu alespoň trochu poodskočit, kde je ten jezdec, který tu s námi před pár dny přistál a sotva se udržel na rovině. Namísto zamýšlené zastávky na náměstí u katedrály jsme okamžitě po příjezdu do Port Solleru zalomili rodla ke stoupání nad tunel k Bunyole. Ani zde jsme se jej ale nezbavili. Tempo skoro závodní málem odnesl Mazlík, který ve třetině kopce musel zastavit s pocitem, že mu někdo mezi kolenní chrupavky nasypal písek. Vysypal z nich ale sotva jednu lopatičku a již zase rychle pokračoval, aby nebyl lékařem předstižen. Jeden z nás se dokonce pokoušel na kopci ukrýt a vyhnout se nutnosti uznání doktorovy zvyšující se kvality.

...při dnešním tempu jsme odhalili limity materiálu... ...při dnešním tempu jsme odhalili limity materiálu...

Nakonec jsme upustili od původního záměru cesty na Orient, kde by se mohlo vše otočit, a doktor by čekal na nás. Odbočku jsme tak nechali bez povšimnutí a s větrem v zádech pokračovali po rovině. Při průjezdu malebnými ulicemi Santa Marii, jsme bez potřeby jediného slova automaticky zatočili ke kavárně. Bylo to právě včas, příznaky únavy byli viditelné na všech. Nezklamal, říkáme si při pohledu na servírku, cupitající k nám s orosenou sklenicí zlatavého moku, doplňování oktanů do krve ještě neskončilo.

...kopce všude kolem... ...kopce všude kolem...

Následný úhybný manévr nesl jméno „pomodlit se dokud je čas“. Randa se blížila rychlostí blesku a než jsme si vyslechli třikráte zaklínadlo „počkejte nahoře“, byli jsme u bran skalního kostela. Pomodlit a spát, asi v takovém stavu jsme byli, na rozdíl od medika, plánujícího po kole první lekci běhu v písku.

...na některé je třeba i vyjet... ...na některé je třeba i vyjet...

To, že doktor nezapomíná, se Mazlíkovi potvrdilo na zpáteční cestě podél dálnice, kdy po odstoupení ze špice došlo k jeho likvidačnímu navýšení tempa, nalévajícím do Mazlíkových nohou kyselinu mléčnou rychlostí hasičské stříkačky.

...u tohoto kamene končí stoupání od Deiá.. ...u tohoto kamene končí stoupání od Deiá..

Na pokraji sil jsme dorazili na plážový detoxikační meet point, kde nám naše oblíbená zachránkyně zase naředila laktát.

Zítra vyzkoušíme doktorovu tajnou zbraň na ostatních u devítky.

KoTyMa

...zapojujem turbo... ...zapojujem turbo... ...i tenhle kopec vyjedem, ale dneska ne... ...i tenhle kopec vyjedem, ale dneska ne... ...ryche se dát dokupy, doktor je tu v mžiku... ...ryche se dát dokupy, doktor je tu v mžiku... ...Edo vrať se, máš tu kolo... ...Edo vrať se, máš tu kolo... ...doktorova vzpruha... ...doktorova vzpruha... ...ostatní zůstli u kofeinové klasiky... ...ostatní zůstli u kofeinové klasiky... ...svatá Maria, tady je krásně... ...svatá Maria, tady je krásně... ...a Mazlik je zase ve formě... ...a Mazlik je zase ve formě... ...jsme v nebi, nejsme v nebi... ...jsme v nebi, nejsme v nebi... ...slibujem, že už budem hodní... ...slibujem, že už budem hodní... ...možná... ...možná... ...laktát třeba naředit... ...laktát třeba naředit... ...je to hodně, nebo málo...záleží s kým... ...je to hodně, nebo málo...záleží s kým...    

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies