Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Blátivá honička

Vytvořeno23.12.2014

Po pár domácích cyklokrosových kláních jsem se rozhodl opět prověřit, jak je na tom světová konkurence, ale i jak se daří našim krajánkům, působícím v zahraničních týmech. Nejlepším způsobem bylo se rozjet do Belgie na Vánoční turné.

To začalo o posledním předježíškovském víkendu SP v Namuru. A nebyl by to správný Namur, kdyby se nejelo v pořádném blátě. Tedy alespoň, co jsem měl možnost tu závodit já, tak to vždycky klouzalo a čvachtalo. Ve dnech před závodem se vše jevilo slibně. Nohy jsem měl v naprosté pohodě, a tak jsem si říkal, že by stálo za to balík řádně roztrhat.

Odškrábnuto a letíme vstříc první rundě.... Odškrábnuto a letíme vstříc první rundě....

Poslední den před závodem přestalo i pršet a bláto začalo pomalu vysychat. To se pak všechno lepí jako stará pastelína, což se zrovna moc nelíbí některým součástkám, jako jsou například moje šaltry :) . Těch tu za éru konání závodů padlo bezpočet. Na trati bylo ale kromě bahna i hodně ostrých kamenů, což nahrávalo skřítkům škodílkům, kteří závodníkům na trati působí defekty. Srovnání poměru zničených šaltrů a galusek tak bylo zhruba v poměru 50/50. Spíš, než soupeření ve výkonosti, to často vypadalo na boj o to, kdo dojede dále bez nehody.

A už se to po nájezdu štosuje, musíte si chvíli počkat než se udělá místo, třetí lajna na startu je holt třetí lajna :) ... A už se to po nájezdu štosuje, musíte si chvíli počkat než se udělá místo, třetí lajna na startu je holt třetí lajna :) ...

Na start jsem šel díky předchozím bodovým ziskům už z 22. pozice, což je třetí lajna. To už je výrazně příjemnější než 4. nebo 5. brázda, kde člověk nevidí startéra, ani špičku elitního pole :) . Kupředu to jde sice pomalu, ale trpělivost prý růže přináší.

Blikla zelená a už se valilo hlava nehlava nahoru do kopce jako sviňa. Nahoře jsem to spočítal zhruba na patnáctej flek, což nebylo vůbec zlý a držel jsem se na té pozici celou první rundu. Nohy mi jely vážně skvěle a já se pln optimizmu pomalu chystal na posun dopředu.

Musím ještě trochu víc potrénovat na koloběžce :) ... Musím ještě trochu víc potrénovat na koloběžce :) ...

Bohužel s touto teorií nesouhlasil materiál a já s mojí píchací formou přidal bod za zničenou galusku i tady v Namuru. S prázdnou gumou toho moc nevymyslíte, takže jsem se i přes snahu o minimální ztrátu postupně propadal až k 30. pozici.

Po výměně mi chvíli trvalo než jsem se vzpamatoval a trochu zmobilizoval síly. Nakonec jsem mazal dál a díky tomu ještě pár polomrtvých rivalů přeskočil. Oproti mým nejhorším vizím, to nakonec stačilo na celkem přijatelnou 24 pozici, coby druhého nejlepšího Čecha v elitě.

Po defektu....čelo závodu mi mizí v dálce, ale já se jen tak nedám, závod je závod a není všem dnům konec! Po defektu....čelo závodu mi mizí v dálce, ale já se jen tak nedám, závod je závod a není všem dnům konec!

V Belgii si ještě chvíli pobudu, minimálně do konce roku a strávím tu i Vánoce. Plánuji zde absolvovat pár kvalitních závodů, z nichž další z nich mě čeká již 26. prosince v Zolderu.

Vám všem tedy přeji hezké prožití vánočních svátků a na Zolder mi nezapomeňte držet palce, jako píšu vždy. Jo tak jo!

Díky.

Bory

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies