Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Sever proti zbytku světa

Vytvořeno18.04.2014
Ve středu mě čekal další díl populárního kritéria na plzeňské Lopatárně. Tentokrát jako GP 3F Vision. S tréninkem jsem furt na štíru, nestíhám v práci odbavovat ani zakázky a den má i přes veškerou moji snahu o prodloužení stále jen 24 hodin. Jezdím tak jen okolo dvou hodin se vyprdět, aby se nohy nezapomněly točit do kulata. Ještě, že jsou ty závody, kde mám šanci se svézt rychle :).

DSC_0078

Ráno píšu Ňůmimu: „Tak co, jedeš se mnou na Lopatu?“ Za chvíli přichází zpráva. "To jsem ani nevěděl, že to je už teď. Nějak to ale zkusím udělat. Jsem momentálně bez auta. Každopádně puntíky musí zůstat na severu!". Sám odjíždím z práce až v půl třetí a přemýšlím, jak budu za tři hodiny v Plzni na startu závodit. Přijde mi to jako holej nesmysl. Nicméně jsem se rozhodl letos lítat a firma Sýkora mi v extra krátkém termínu vyrobila k puntíkatému dresu i kraťasy, nemůžu je tedy zklamat. Stejně jako Jirku Šmardu, který poslal na poslední chvíli ponožky Moose ve stejném designu přímo do Plzně. Mě nezbývá, než vyhrát s časem již cestou do Plzně. Moje výhoda je ta, že jedu půjčeným autem značky Focus s brněnskou SPZ. Po cestě bych přišel asi tak dvacetkrát o papíry :). Jezdím zase jak prase a opět čekám na body, stejně jako na kriťáku :). Dvacet minut před startem dorážím do Plzně a již v té chvíli se tepovka blíží maximu. Ňůmi je na tom podobně, rychle mu dávám peníze a prosím ho, aby mě mezitím, než vyoperuju kolo z auta, přihlásil. Když se vrací, dostávám s číslem i puntíkatý dres včetně fuseklí. Připadám si v tom divně, ale na druhou stranu, kdy jindy si můžu užít puntíky jako borci na TdF. Navíc závodníci z jednotky lebek se vždy snažili, aby vypadali na kole hlavně dobře, i přesto, že jejich výkonnost nemusí vizáži odpovídat. Jak říká jeden můj kamarád: „Můžeš jezdit hovno, ale musíš to umět prodat!“ Vytahuju z kapsy ještě "GT knoflíky" od Enervitu a cpu je do dresu, abych měl nějakou podporu na doplnění sil po kapsách, až na rampě si bude s turbulencí hvízdat prach.

DSC_0164

Dnes se závodí na způsob kdy každé kolo je bodováno, dvěma, respektive jedním bodem, pro první dva na pásce. Při standartní délce 50 okruhů je tak prémie o to těžší získat, protože se současně jede i o body. S mým zrychlením chromýho lva to bude tak dost těžké. Ještě, že mám od minulé středy celkem slušný bodový náskok. Navíc na to nejsem oproti minulému týdnu sám. Vedle Jirky mi nabízí své služby i jeho sparing při tréninku a další elitní blátošlap Nesvadbič (rozumněj Jan Nesvadba). Stejně tak mám k ruce Jirku Hudečka a v půli závodu se hlásí výborný cyklokrosař a taky seveřan Vojta Nipl. Během závodu tak vyhrávám hned dvě prémie a na dalších třech jsem druhý. Kluci se snaží co to jen jde, ale je to jako ve fotbale, technika skvělá, zápal jakbysmet, jen ta koncovka… Poslední čtyři bodování tak končím na nepopulárním 3. místě jako první bez bodů :). Skoro ve všech spurtech mě válcuje Jan Dostál z Bohemia Cycling teamu.

DSC_0252

Můj ruskej stroj toho víc momentálně nezvládne, asi se budeme muset podívat na jeho převodovku. Při pracovním vytížení, které mám, to však bude složitější. V cíli mi Honza Kotal půjčuje startovní pistoli, kterou mi nabíjí slepými náboji. Střílím do vzduchu jako kovboj a následně děláme pár srandiček pro místní fanoušky. Děkuju jednotce lebek za její pomoc, stejně tak našim elitním bikerům. Los puntos Libre

DSC_0257

 

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies