Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Langenlois

Vytvořeno03.04.2014
Naše cesta mezi rakouské vinice začala již během sobotního dopoledne a hned dostala zábavný charakter. První metry se totiž odehrávaly na cestě do místního železářství pro dvě „ploché desítky“. Následná rychlá prověrka mechanické zdatnosti závodníka proběhla prakticky u dveří železářství a spočívala v odmontování krytu motoru. To proběhlo s takovou rychlostí a bravurou, že by mohli závidět i v depu formule 1 u Ferrari. Mezi rakouské vinice jsme tak dorazili jen s minimálním zpožděním. IMAG0937 Počasí oproti minulému víkendu přálo, a tak jsme mohli na trénink vyrazit pouze v letní verzi oblečení a bez pršiplášťů. Trať byla tvrdá a velmi rychlá. Prach střídá voda a obráceně, takový je život podruhé. Pár kol na této klasické trati mě připomenulo, jak náročná prověrka nás zítra bude čekat. A to jsem doposud nezmínil startovní pole se jmény jako Jan Škarnitzl, Marek Konwa, Karl Markt, Christoph Soukup, Ondřej Cink nebo Jaroslav Kulhavý, kteří také přislíbili účast. V neděli na startu jsem stál se svým týmovým kolegou Markem Konwou v první řadě. Nervózní minuty před výstřelem jsme vyplnili novými historkami ze závodního zákulisí. Marek mě pokaždé dokáže pořádně rozesmát, třeba zrovna tím, jak hasil své hořící auto. To nejde snad ani vymyslet…prostě Marek. Smích mi utnulo až odpočítávání poslední minuty do startu. Langenlois1 Po startovním výstřelu jsem se držel kousek za špicí závodu. Dopředu jsem ale moc nespěchal, raději jsem si držel svoje tempo, přece jen závod trvá 40 km. Kolo od kola se mi ale jelo lépe a já trochu přidával, prokousával se pořád vpřed až na hranici pódiového umístění. Ke zrychlování mě kromě formy přinutilo samo jaro, když mi pod dres zaválo vosu, která mě párkrát motivovaně žihadlem popohnala vpřed. V posledním stoupání jsem dojel až k vedoucí dvojici Škarnitzl, Soukup, ale na předjetí už mi nezbylo dost času a prostoru. Možná by to chtělo ještě jedno malé popíchnutí! Cíl jsem tak projel v těsném závěsu za nimi. 1013533_856736274343347_652300572_n Konečné umístění v Langenlois znamenalo třetí místo, navíc v kategorii C1 a ve výborné konkurenci. Lepší start do sezóny jsem si snad ani nemohl přát. O to větší chuť a motivaci mám na příští víkend, kdy se postavím na startovní lajnu s žiletkáři při závodě Brno – Velká Bíteš – Brno, tak mi držte palce :)   Vosomotor Ňumi Výsledky muži: 1. Jan Škarnitzl (Sram Rubena Trek) 1:41:13 h. 2. Christoph Soukup (Rak., Hitec) 1:41:17 h. 3. Jiří Novák (Bench.nl Superior Brentjens) 1:41:25 h. 4. Hermann Pertsneider (Rak., Fill Proforma) 1:41:58 h. 5. Matouš Ulman (Česká spořitelna Specialized) 1:42:03 h. 6. Pavel Boudný (Česká spořitelna Specialized) 1:42:17 h. 7. Karl Markt (Rak., Ötztal Scott) 1:42:54 h. 8. Marek Konwa (Pol., Bench.nl Superior Brentjens) 1:43:23 h. 9. Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing) 1:43:41 h. 16. Ondřej Cink (Multivan Merida) 1:45:20 h. 24. Martin Stošek (Sram Rubena Trek) 1:47:12 h. 26. Jan Jobánek (Superior Rubena) 1:47:53 h.

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies