Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Rozmazlování jen pro vyvolené

Vytvořeno09.01.2014
Pokud se i ve světě značky Specialized toužíte odlišit, vězte že je to možné. Kromě pouhých detailů jako je barva omotávky, specifikace komponentů, nebo typ zapletených kol, si lze vybrat budoucího miláčka i z limitované edice S-WORKS ROUBAIX X SL4. Tato novinka v nabídce však není pro každého. Podle informací je na celém světě pouze 170 těchto strojů a snad jen tři se dostaly až k nám. Nechte se tak alespoň pohledem rozmazlovat křivkami tohoto snu.

Roubaix X_no_Chrome

Na poslední generaci stroje s označením SL4 nese svůj podpis i mistr nad jiné povolaný, Tom Boonen. Právě on je hlavním důvodem, proč tato modelová řada letí úpravami a generačními proměnami jako splašená herka. Stejně jako jezdec odmítá přijmout kompromisy, netouží po taktizování v závětří zad soupeřů. Žije vlastním životem šelmy, zná jediný zákon: VŠECHNO NEBO NIC. RoubaixX5 Právě k tomu byl stvořen v dílnách továrny z nejlepšího dostupného materiálu karbonu FACT 11R. Toho materiálu, který slibuje dokonalé pohodlí pro jezdcovy svaly a zároveň mu dokáže být nekompromisní zbraní v útoku na mety nejvyšší. Spolu s tajemnou uhlíkovou pleteninou k vlastnostem přispívají i skvěle propracované detaily v podobě takticky umístěných vložek ZERTZ likvidujících ve spolupráci se specifickým tvarováním rámu velkou část otřesů. I proto se podle tvrzení výrobce vrátíte po čtyřhodinovém náročném tréninku, namísto polomrtvé trosky, daleko silnější než kdykoli dříve. Stejně jako Boonen, ve chvíli kdy ostatní drží jen silou vůle řídítka svých strojů, on pln energie zabere a to je současně naposledy, kdy jej před cílovou metou soupeři vidí. 14RBXg4

Seď a makej

Kromě vlastního rámu spoléhá značka i na řadu důležitých doplňků. K hlavním patří sestava sedlovky a sedla, tedy dvou komponentů, majících zásadní vliv na komfort. Filozofie značky tkví v myšlence, že pokud má jezdec plnohodnotný kontakt s podkladem, je jeho výkon nejvyšší. Sedlovka a sedlo tedy mají za úkol udržet cyklistu pevně v sedle. Nepřekvapí proto informace, že sedlovka CG-R dokáže pracovat až s 18 milimetry vertikálního pohybu, k čemuž jí spolu s tvarováním horní části s dvojím ostrou změnou směru pomáhá i již zmiňovaná vložka ZERTZ. Sedlo Toupe Pro pak v míře rozmazlování nijak nezaostává. 14RBXg2

Stůj, nebo střelím

Stejně jako výkřik policisty se chovají i brzdy Sram Red Hydraulic. Ostrá páce, spolehlivost za všech okolností a účinnost stisku zubů pittbula, jen k tomu lze přirovnat funkci olejem tlačených čelistí. Nejslabším článkem tohoto systému může být jen strach jezdce naplno vyzkoušet jejich agresivitu. 14RBXg1

Věřím v klasiku

V poměrně nedávné době zaútočil Sram na chuťové smysly sportovců s nárůstem počtu pastorků kazety na 11. Logicky tedy nesmí chybět v nejvyšším provedení Red ani na tomto stroji. Ve spolupráci s klikami S-Works FACT, ze stejného karbonového zlata jako rám, se očekává jen 110% výkon, nic méně. A to i přes fakt, že se americký koncern stále nechává „ovládat“ mechanikou a elektronické řazení neuznává. I když vrabci na střechách mallorských hotelů cvrlikají všelicos.

Mimo zákon

Jen jsme se na chvíli objevili s kolem venku, hned byly problémy. Každý se k němu chtěl přiblížit, sáhnout si, nebo se společně vyfotit. Takový zájem tu byl naposledy, když přijel Arnold Schwarzenegger. Není divu, že jsme se za pár okamžiků ocitli na místní policejní stanici. Výslech následoval výslech, četníci se u nás střídali jako na běžícím pásu. Tisíce otázek, křížový výslech, světlo do obličeje. Všechny odpovědi kontrolovali na internetových stránkách s nejvyšší úrovní utajení. Po řadě tlumených telefonátů s „vedením“ jsme však byli propuštěni. Nepotvrdila se totiž teorie, že stroj pochází z jiné planety, a my jsme jen maskovanými agenty s úkolem zanést na planetu Zemi neznámý virus.

P1080631

Námi přivezený virus je naopak velmi známý a vzniká po něm nekontrolovatelná a hlavně neléčitelná závislost na kole s magickým znakem na hlavové trubce. A tuto závislost v sobě nese i tento nedosažitelný šperk SPECIALIZED S-WORKS ROUBAIX X SL4. Závěrem přinášíme jednu smutnou zprávu. Obvykle končíme informací, že stroj můžete pořídit v některé z poboček firmy Kolokrám, dnes máte ale smůlu. Kolo má již svého majitele, tajemného pana „S“, a toho jistě k prodeji nepřesvědčíte.

P1080635

P1080635

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies