Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Kvapík bez odpočinku

Vytvořeno14.09.2013

Ve středu proběhl další díl populární „Lopatárny“, Grand Prix SIVRES. A nutno podotknout, že odstartoval opět v rychlém tempu. Důvodem byl systém bodování, kdy v každém kole brali body pouze první dva závodníci na pásce, a to vždy systémem dva a jeden bod. Nebyl tak žádný prostor pro taktiku a ani pro odpočinek :).

EP8A7314 EP8A7323

Na startu nechyěl František Raboň (Omega-Pharma), který se připravuje na blížící se Mistrovství světa v silniční cyklistice a Jiří Ježek (DAS – DURATEC) vítěz Světového poháru. Dále zde byli závodníci Dukly Praha a jak je zvykem i pražské Sparty. Když k tomu přidáte několik cyklokrosařů, kteří ladí formu do rychla před blížícím se startem "blátivé" sezony, bylo jasné, že o zábavu nebude nouze. Nám Kolokrámníkům naopak chyběli opory Kryštof a Ňumi, kteří ten den odletěli do Norska na poslední díl světového poháru v MTB. Kryštof měl totiž hned ve čtvrtek Oslu startovat ve své oblíbené disciplíně Eliminator. Na Lopatárně jsem tak reprezentoval jen já, společně s "puntíkatým" Radkem.

EP8A7330

Naším jasným cílem bylo se pokusit opět vyhrát soutěž aktivity a udržet tak i nadále puntíkatý dres. Celý závod se jel, jak jsem zmiňoval výše, ve vysokém tempu a za silného větru, který mě osobně dělal ve chvílích budování pozice pro Radkovi prémiové spurty dost problémů. Nicméně jsme se prali jako o život. Tentokrát ale "padla kosa na kámen" a Radkovi nohy nedokázaly být dost rychlé na našeho konkurenta, sparťana Tomáše Holuba.

EP8A7331

 Ve druhé polovině závodu, když už nám docházeli síly, přispěli na pomoc s rozjížděním spurtů Dan Treml s Jirkou Bouškou z Autor Lawi týmu, a také „tepličák“ Honza Wolf z SKC Prostějov. Během posledních kol bohužel došlo k několika ošklivým  pádům a v jednom z nich zůstal v cílové rovince ležet na zemi právě zmíněný Honza Wolf,. Ten se snažil připravit pozici pro Radka a konkurenti ze Sparty ho ve skrumáži neúmyslně poslali k zemi. V tu chvíli zbývalo do konce už jen sedm kol, ale protože tento pád nevypadal vůbec dobře, organizátor celý závod předčasně ukončil. Neměli jsme tak šanci zvrátit těsný bodový deficit, který nám chyběl k udržení dresu nejaktivnějšího jezdce.

EP8A7388

 Přesto je třeba zdůraznit že oba borci, bojující o tento dres, dnes předvedli velmi vyrovnaný souboj. Z toho nakonec vyšel lépe právě Tomáš a nutno uznat, že zaslouženě. V příštím kole tak dojde k převlékání a ve středu, kdy Lopatárna pokračuje, uvidíme v puntíkách jinou tvář :(.

EP8A7380

 Přesto doufáme, vzhledem k jen minimálnímu bodovému rozdílu, že to ve středu zase zvrátíme na naší stranu! Smutek tak není na pořadu dne, nic není ztraceno. Na patře mi však zůstala pachuť po pádu v závěrečných kilometrech, kdy našeho kamaráda Honzu odvezla sanita do Plzeňského špitálu. Honza se včera podrobil operaci zlomeného krčku a má tak na několik měsíců vystavený stop :( .

EP8A7415 Přeji mu tímto za celou naší smečku rychlou rekonvalescenci a brzký návrat do pedálů. Kolokrámec Kuba [gallery ids="6120,6119,6118,6117,6116">

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies