Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Dědek na plný pecky

Vytvořeno20.08.2013

Závod Železný dědek sice prezentuje svoji historii až od oku 1996, ale kdo se v pelotonu pohybuje déle ví, že Benešovsko hostilo závody na prakticky stejném okruhu již daleko dříve. Prezentovaná divácká kulisa, ale i kladné recenze z let minulých, vyprovokovali Radka Bečku k jednoduché otázce „nezkusíme to“. A bylo domluveno.

V neděli jsme se tak na startovní lajnu u Benešova postavili ve slibném složení - Radek Bečka, Daniel Veselý a Tomáš Dudek. Závod byl kromě středočeské amatérské ligy UAC, zařazen i do Českého poháru handbike a nechyběl ani vložený závod tandemů zrakově postižených.

Železný dědek

Oba tyto vložené závody (samozřejmě i UACovská konkurence) slibovaly jediné, perfektně organizovanou a také velice prestižní akci. Již krátce po startu nás čekala první z vrchařských prémií, kde se ukázalo, že o rychlé tempo nebude na trati nouze. Prvních patnáct kilometrů se závodilo aktivně, samozřejmě v nástupech nechyběli naši závodníci, přičemž na poslední nástup Dana již nikdo nereagoval, a ten se tak dostal do spíše neplánovaného úniku. Za jeho zády mezitím tempo trochu polevilo, a tak si dokázal vytvořit poměrně slušný náskok. Díky tomu bral i sprinterskou prémii v cílovém prostoru a další vrchařskou na konci stoupání. Radek s Tomášem se mezitím také neflákali a skoro dvě kola naskakovali do každičkého pokusu o únik, za což si vyslechli i pár připomínek od „vydeptaných“ všehoznalých soupeřů. Mezitím už měl ale Dan na kontě čtyři prémie plus jednou tajnou, vyhlášenou v průběhu závodu. Později, když se hlavní skupina konečně domluvila na spolupráci, došlo ve stoupání před cílem k likvidaci Danova náskoku. Kolokrámníci však nesložili zbraně a díky dokonale zvládnuté taktice z Lopatáren se dresy s okřídlenou lebkou poskládaly na čelo a Danovi pomohli získat i třetí spurtérskou prémii, což mu v součtu pohodlně stačilo na získání zeleného dresu. V posledním kole se už vše soustředilo pouze na cíl. Bohužel aktivní způsob závodění, který náš tým doposud předváděl, ale také malé zaváhání, nás stálo lepší pozici pro závěrečný spurt. Výsledkem bylo „až“ šesté místo, které vybojoval Tomáš, jedenáctý skončil Dan a místo za ním Radek.

Tím však sportovní klání nekončilo. Vložené sprinty na pár desítek metrů naprosto suverénně ovládl Radek Bečka. Skvěle zakončený závod s unikátní atmosférou tak patři k těm, na něž se určitě rádi za rok vrátíme...

stupně uac

A úplně na závěr zmiňme ještě jednu věc. Kolokrámský dres byl nečekaně vidět i v ženské kategorii, kde Lenka Sýkorová obkroužila svoji trať na vynikajícím třetím místě.

 Tom

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies