Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Mistrovství Evropy v MTB Bern

Vytvořeno28.06.2013
Veškeré moje jarní úsilí bylo odměněno nominací do reprezentace U23 na bikové mistrovství Evropy, které se letos jelo ve Švýcarsku uplynulý víkend. Centrum závodu bylo v Bernu, kde se přímo v naleštěném středu města jel vyřazovací sprint nebo-li eliminátor. Tahle disciplína je poněkud rozporuplná, a její atraktivita dost záleží na výběru a volbě trati. Tady se jelo povětšinou po městských komunikacích, dlažbě a asfaltu, terén, technika a umělé překážky co mám rád byly v menšině. Do kvalifikace jsem nastoupil plný odhodlání zajet slušný čas. A taky že jo: s kvalifikací jsem byl z celého startovního pole nejdřív hotov: ze startu před Švýcarským parlamentem jsem vyrazil jak neřízená střela a hned v první zatáčce se moje motivace smykem přeměnila v několik zářezů do asfaltu, slušně odřený bok, rameno a bradu. Tím se tedy moje účast ve sprintech změnila z pozice závodníka na pozici diváka.   [youtube>http://youtu.be/fb21zt2Vnpo[/youtube>   Samotný závod cross country se jel v neděli na velmi pěkné a hravé trati plné skoků, klopených zatáček a prudkých výjezdů. Trať byla super, sice to v tréninkových jízdách vypadalo občas trochu dramaticky, ale moc se mi líbila. Po startu nás do terénu uvedla zaváděčka, pojatá jako regulerní kritérium - tři zaváděcí kolečka po louce. Tropický týden byl pryč a nám závod doprovázel osvěžující deštík. Což ale vzhledem k šílenému tempu, které všichni nasadili nebylo na škodu. Pocit ze závodu a svého výkonu jsem měl trochu rozpačitý, už mi to asi jezdilo líp. Do cíle jsem dojel na 45. místě se ztrátou téměř 12 minut na vítězného "třiadvacítkáře" Francouze Jordana Sarrou, rundu jsem ale nedostal. Nojo jsou to zkušenosti, které si musí každý bažant vyjezdit. Během elitního klání měl Jirka Novák hned po skvělém startu karambol, když ho někdo sestřelil, takže se ocitl zcela na chvostu startovního pole a závod bohužel nedokončil. Naše Kolokrámnická smečka se tedy vrátila ze závodů nějakým úspěchem nedotčena, zato však plna odhodlání do dalších bojů.  mtbs1mtbs2 Zdraví Kryštof Bogár // foto mtbs.cz

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies