Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
Velikonoční otevírací doba: Od 29. 3. do 1. 4. jsou naše prodejny zavřené
CZK
EUR
Měna:

Okem Kolokrámu – Cape Epic pohledem hobíka part II

Vytvořeno19.03.2013
Tak jsme s mým rumunským spoluvýletníkem vyrazili na prolog. Prolog byl v jednom vinařství kousek od Cape Town. Profíci si byli projet trať už v sobotu, my jeli na trať až v neděli ráno a závod pak klasicky "na oči". Zájezd začal v 6 ráno na hotelu klasickou snídaní, na kterou polovina dalších výletníků dorazila už "na vlka" (rozuměj v elasťákách s jelenici), pozorováním jsme zjistili, ze další polovina v nich zůstala i po prologu. Po snídani následoval transfer busem na start. Logistika je vůbec vypečená, věci jsme během prologu měli na 5 (!) různých úložištích, včetně biků. Kromě toho, že nás autobusák nejdřív dovezl do jiného města, což znervóznělo pár výsledkuchtivých rozjížděčů, jsme vážnější komplikace neměli mít...

26323_10151482878137710_549527503_n

Bohužel mi asi 30 vteřin před startem upadl pedál. Dostali jsme tedy nový startovací čas o půl hodiny později a já využil místního super systému technické podpory a podojil kreditku o nové pedály. Prolog jsme startovali 30 vteřin před Frischym a minutu před Tomem Ritcheym. Ionas jel prý celou dobu volně, já ne... Obtížnost místních trati spočívá v tom, že se závodí ve vedru na pískovišti, které je plné volných kamenů. Jinak nic moc těžkého kromě "provozu" na trati, takže jsme z několika sjezdů stáli frontu. Nakonec nám Frischy nedal a skončili jsme 54. celkové, druzí v ženách, což mého spoluvýletníka namotivovalo tak, ze mi zakázal pivo... ale nedal jsem se :)

1. etapa, pondělí

Po prologu jsme se přesunuli do Citrusdalu do kempu. Všechno to vypadá jako hudební festival, jen bez kapel, a taky pít  se tu tolik nedá :) Vstávání v 4:45, rychlá snídaně, pára od pusy a den předtím zasloužený koridor B, tedy 51-100. Fisnarescu nám dal za cíl dne skočit do skupiny A, jelikož se mu v tomhle koridoru nelíbilo. Etapa byla taková dakarská, jen nám k motorkám chyběl motor, takže některé pasáže byly opravdu nesjízdné a nevyjetelné.

577976_10151481043382710_77717825_n

To také vypadá, že je obecně cíl organizátoru. Slovo "untamed" v heslu závodu znamená, že se prostě jede tam, kde je cesta, když je tam půl metru písku nebo volné šutry o velikosti středně velkého labradora, tak tam prostě zůstanou i na závod...  Naštěstí nám běhání a technika sedla, takže jsme se hezky proběhli na sluníčku a dojeli na poslední občerstvovačku na 30. místě.

photo

Pak měla být už jen odpočinková pasáž 20 km do cíle - nebyla. Zvlněné pískoviště bylo to, po čem jsme jeli poslední hodinu, písek ode mě dostal několik komplimentů a já upřímně myslel, že dneska se do cíle nedostanu. Naštěstí ostatní na tom byli podobně, takže jsme vítězství v ženské kategorii udrželi až do cíle :) Dnes nás čeká 150, prý jezditelnější, uvidíme, stay tuned ;)

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies