Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Okem Kolokrámu - Cape Epic pohledem hobíka part I

Vytvořeno15.03.2013
V neděli startuje etapový závod Cape Epic, na kterém budeme mít několik želízek v ohni. Mimo Jirky Nováka zde budou startovat v našich dresech naši dva kamarádi, kteří se vydali zkusit tento legendární závod a kteří nás budou pravidelně informovat o jeho průběhu. Můžete se tak těšit na denní zpravodajství hobíků i profíků :-)

Regenerace

Účastníci sportovního výletu:
  • Honza Matějů - lehce otylá kancelářská krysa toho času z Prahy, 31 let. Před startem najeto asi 2500 km na kole a 500 km na lyžích (od začátku prosince)
  • Ionas Fisnarescu - rumunský pastevec toho času žijící v Krkonoších, kde pase krávy a má svou ženu a početnou rodinu, 33 let. Před startem najeto asi 1000 km na kole a 1000 km na lyžích (od začátku prosince)
Oba bývalí závodníci na biku, se seriozním závoděním jsme skončili před 6 lety, od té doby se spíš udržujeme občasným sportem a několika málo  závody do roka. Na čem jedeme:
  • S-Works Epic, 29, jeden na XX, druhy na XTR, plášte Rubena Scylla 2,25 Tubeless
  • oblečení Kolokrám - Eleven
  • výživa Enervit

biky

Jelikož závod nejedeme vyhrát a jak vidno, tak nemáme moc najeto, tak jsme se rozhodli vzít první týden jako takové malé sledovací soustředění, abychom zjistili, komu dojdou na trati sily jako prvnímu :-) Najeli jsme 550 km na biku a už nás čekají jen 2 dny volna před závodem. Každopádně jsme si nevšímali jen trailů a formy, ale i normálních věci, takže tady par střípků:
  • Okolí Cape Town je asi jedno z nejhezčích pobřeží na světe, vilu tu má i Tom Cruise (pro majitele kol Cipollini - vila se tu dá pořídit od 20 Mio CZK, pro majitele kol Fondriest: menší domeček v Cape Town je okolo 4 Mio CZK)
  • je tu skutečné levná pracovní síla, což je poznat úplně všude. Místo semaforu na silnici stojí černoch mávající vlajkou. Obrovská výhoda oproti semaforu je, že se jich dá zeptat na cestu

Apres bike

  • minulou neděli se tu jel největší silniční závod na světe co se tyká počtu účastníků, o kterém jsme se doslechli až na místě, Cape Argus. V rámci výletu jsme závod spolu s dalšími 35 tisíci (!) závodníky objeli. Trať byla krasná, ale jako trénink bych doporučil jezdit na kole o víkendu mezi Václavákem a Staromákem

ship

  • nejeli jsme sem na safari, ale už jsme viděli opice a velryby, chybí nám ještě žraloci a tučňáci, ty jsou tu také. Výlet lze tedy jednoznačně doporučit rodinám s dětmi
  • nebezpečno tu není, ale že jste v Africe si uvědomíte často, například při vojenském cvičeni na záchranu unesené lodě s 5 vrtulníky a bojovou lodi, které nám narušilo potréninkovou kávu :-)

Cviceni

  • řidiči jsou stejní jako v Čechách, infrastruktura je podobná jak na silnici, tak na bika včetně skvěle vybavených bike shopů. Levná pracovní sila je vidět i v bike shopech, mají paní, nastálo zaměstnané jako oprašovačky kol :-)

884980_10151481027727710_1780631399_o

Dal se ohlásíme po prologu, stay tuned :)

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies