Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

OKEM KOLOKRÁMU - Kroužení v Bublině

Vytvořeno04.01.2013
Jezdec bez předběžného trainingu nikdy v závodě nedocílí toho výkonu, jako jezdec řádně na závod připravený. Speciálně u nás nebéře se training příliš vážně. Pouze několik málo jezdců připravuje se poctivě na závody, ostatní pouze občas jezdí, většinou chybně, bez určitého pořádku, a proto také naši jezdci nedocilují výkonů třídy mezinárodní. Jezdec musí soustavným cvičením docíliti takové formy, aby v závodě mohl ze sebe vydati vždy trochu více než při trainingu, aniž by to uškodilo jeho tělesné konstrukci.

Silniční závodník proti jezdci na závodní dráze jest vždy trochu v nevýhodě. Je vystaven účinkům větru, deště, horka i změnám počasí při závodech delších. Při dešti je jezdec kropen ze spodu i se shora. Je dobře míti připevněny lehce montovatelné blátiče a tak chrániti se neblahému účinku vody ze spodu. Dobrou ochranou proti dešti je nepromokavá vesta z lehkého materiálu. Jezdec takto při dešti opatřený, tedy v suchu, je ve velké výhodě proti ostatním podobně nezabezpečeným. Aby při jízdě nenapadal jezdci do střevíců písek, je dobře nositi pružné vlněné shrnuté ponožky.

Zdroj: Časopis CYKLISTA, ročník XI, číslo 1., 15. února 1930

Protože jsme nechtěli být vystaveni větru a dešti v tomto ročním období a nemáme pružné vlněné ponožky, vydali jsme se na pozvání Viktora Zapletala a pana Vršeckého alias Vrdy na vánoční trénink na dráze v pražském Motole, který se konal 27. prosince. Protože chceme soustavným cvičením docíliti  dobré formy, vzali jsme tento trénink naprosto vážně.

Vše zachytil svým objektivem Rob Trnka.

trenink draha, Kolokram, Motol, Praha, 2012 © Rob Trnka Jak je vám asi známo, dráhový stroj používá pouze jeden pevný převod. Dráhové kolo nemá žádné zbytečné komponenty, jako jsou brzdy a další nesmysly :-)   trenink draha, Kolokram, Motol, Praha, 2012 © Rob Trnka Pan Vršecký nám půjčil pro tuto slavnostní příležitost stroje, z nichž některé byly starší, než sám jezdec, jako v případě Ňumiho a jeho stroje z padesátých let, který nesl jmenovku "Lenka".   trenink draha, Kolokram, Motol, Praha, 2012 © Rob Trnka A hurá na dráhu. První okamžiky strávené na dráze byly pro nás velice adrenalinové. Měli jsme respekt nejen ze samotné dráhy, která měří pouhých cca 155 metrů, ale také strach, abychom neublížili někomu ze závodníků či sami sobě. Já osobně jsem prvních pár minut v zatáčkách ani nedýchal :-)   trenink draha, Kolokram, Motol, Praha, 2012 © Rob Trnka Po určité době jsme se zapojili do skupiny a mohli konečně pokecat se svými kamarády. Někteří z nich byli schopni během jízdy telefonovat, a to i bez držení řídítek. Bylo zde vidět, kdo má dráhu a správný styl v krvi, my s Jirkou to však určitě nejsme...   trenink draha, Kolokram, Motol, Praha, 2012 © Rob Trnka Protože zde bylo mnoho mistrů všech cyklistických disciplín, ukázala se tu před koncem roku i Česká televize.  Nechyběla jména jako Jaroslav Kulhavý, Jiří Ježek, Michal Prokop, Milan Kadlec, Lukáš Tamme atd...   trenink draha, Kolokram, Motol, Praha, 2012 © Rob Trnka Cyklistika je jenom jedna, i blátošlapové umí na dráze.   trenink draha, Kolokram, Motol, Praha, 2012 © Rob Trnka Společné foto všech zúčastněných na závěr, všem přejeme spoustu šťastných kilometrů a velkých výsledků v sezóně 2013!   [gallery link="file" ids="4818,4819,4820,4821,4822,4823,4824,4825,4826,4827,4829,4830,4831,4832,4833,4834,4835,4836,4837,4838,4888">

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies