Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Mamut tour 2011 v režii CK Kolokrám-Svijany

Vytvořeno16.05.2011
První  závod ze série maratonů 53x11, známý přerovský Mamut tour, náš tým takticky nezvládl v závěru, ale přesto jsme přivezli i několik vavřínů za vrchařské a rychlostní prémie. Jediná třešnička na dortu, která chyběla k absolutní spokojenosti, bylo celkové prvenství, které jsme si však vynahradili vítězstvím mezi týmy. Na startu se sešel v sobotu početný peloton plný kvalitních závodníků a s tím jsme museli počítat. Šli jsme do závodu s předem daným scénářem, který se v průběhu závodu pozitivně naplňoval. Na 1. vrchařskou prémii na 37. km na Tesák úspěšně zaútočil náš novic v týmu Adam Kauer, který dále pokračoval sám v solovém úniku. Poté se k němu po 120 kilometrech na pomoc z hlavního pole vydal náš kvalitní tempař Michal Šupol. Adam na Michala samozřejmě počkal a následně si vybudovali až 5 minutový náskok. Do cíle však měli kluci ještě dost daleko a hlavně 2 kopce před sebou, ve kterých už prořídlý hlavní balík jel naplno a také je asi 40km před cílem oba sjel. Nicméně si připsali svou aktivitou dílčí vítězství na všech horských i sprinterské premii a hlavně připravili pozici pro ostatní naše závodníky, kteří za nimi v hlavním poli mohli "pouze" kontrolovat dění. Po dojetí naší dvojice se začalo opět nastupovat a vepředu se vytvořila skupina čtrnácti lidí, ve které jsme měli zastoupení v podobě šesti závodníků.  Začalo se závodit naplno, pořadí se přelévalo každým kilometrem. Před posledním kopcem se vytvořila 6 členná skupinka s  Michalem Soukupem a Danielem Veselým.  Počítali jsme s tím, že by to mohlo dát i na bednu a kontrolovali dění ve druhé skupině, aby nikdo z konkurentů neodjel dopředu. Náskok se pohyboval okolo 30 vteřin, klukům ale síly nestačily a v závěru jim došlo. Oba dva však zaslouží za svůj výkon pochvalu, řekl Jakub Svoboda. V závodě ženské kategorie nesmím opomenout celkové 2. místo na dlouhé trati naší Lenky Sýkorové. "Jsem štastný, že jsem tak odvedl supr výkon a byl vidět v uniku, závod se mi moc líbil," uvedl Adam Kauer, který byl vyhlášen nejaktivnějším závodníkem celého maratonu. V úniku byl více jak 170 kilometrů. Jinak pěkná fotoreportáž ze závodu jako vždy na serveru www.roadcycling.cz a záznam závodu též na ČT4 sport.

Výsledky 210 km :

1. Šimek (GO!Nutrixxion team) 2.Petruš (Focus team) 3. Novák (Alltraining-Lawi) čas 5hod.,43min. 4. Jakub Svoboda, 7. Michal Soukup, 10. Libor Janoušek, 11. Daniel Veselý všichni -1min 16. Michal Šupol -10min, 22. Adam Kauer - 12 min, 35. Jiří Říha - 13min, 41.Tomáš Maršík - 24min. Ženy 210 km : 1 Trefná (Alltraining-Lawi) čas 6 hod. 44 min., 2. Lenka Sýkorová (CK Kolokrám-Svijany) -7min, 3.Doležalová (Zbiroh) [gallery link="file" columns="2">

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies