Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

1. závod v Rakousku podle představ

Vytvořeno28.03.2011
Slovinec Matej Marin zvítězil v 51.ročníku úvodního  závodu Tchibo cup v Leondingu (Horní Rakousko). Jezdec silné stáje Perutnina Ptuj, za kterou zde startoval mimo jiné i z minulého týdne suverénní vítěz etapového závodu Istrian Spring Trophy Robert Vrečer, vyhrál po 151,2 km  o 9 sekund před českým jezdcem Petrem Lechnerem, hájící  barvy rakouské stáje Arbo Gebrüder Weiss - Oberdorfer a třetí skončil Christoph Sokoll z Rakouska. Mezi silně nabitým startovním polem, čítající rekordních  183 závodníků z devíti zemí, si výborně počínali i naši benjamínci z týmu CK Kolokrám-Svijany. Už od startu se pro nás na první letošní závodní kilometry po „zimním spánku“, rozjelo téměř vražedné tempo, kdy ve třetím ze sedmi kol, odjela skoro 40 členná skupina jezdců od zbytku pole, jejichž náskok do cíle na hlavní skupinu asi 80 lidí, ve které jsme měli Daniela Veselého, Tomáše Dudka i Filipa Endlera, narostl skoro na 6 minut. Bohužel po úvodních rychlých a nervozních 2 okruzích s mnoha pády, z našeho týmu nestačili Ivo Netík s Michalem Soukupem. Doplatili jsme na to, že v době, kdy se začalo pole trhat, zůstali jsme po jednom z pádů vzadu a již se to nedalo sjet. Hlavně, že jsme nezranění, celá sezona je  ještě před námi. Škoda jen, že jsme nemohli závod objet celý. Nicméně  D.Veselý, který ještě loni byl juniorem a F.Endler, který si odbyl premieru mezi profesionálními jezdci,  ukázali, že na tom budou letos snad dobře.  T.Dudek, který na jaře nebyl jako jediný  najíždět v teple, si s prvními kvalitními závodními kilometry poradil taky dobře. Výsledky : 1.Matej Marin(Slo) – čas 3:37:41, 2.Petr Lechner(CZE) , 3.Christoph Sokoll(AUT) oba +9 s. 51.Daniel Veselý ,62.Tomáš Dudek,69. Filip Endler – všichni CK Kolokrám-Svijany, +5.55 min., dojelo 121 lidí.

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies