Používáte zastaralý prohlížec Internet Explorer, který pro zobrazovaní našich stránek nepodporujeme. Použijte prosím jiný prohlížeč.
CZK
EUR
Měna:

Lightweight 2010 - kompletní přehled modelů kol

Vytvořeno02.11.2009

kolokramZnačka Lightweight je symbolem pro high end kategorii zapletených silničních setů. Převratná technologie výroby firmu hned od počátků v roce 1995 katapultovala mezi světovou špičku v oboru. V roce 1996 získala kola Lightweight první vítězství Tour de France, v době své největší slávy si je za své kupoval Lance Armstrong a v současnosti je vozí v Pro Tour oficiálně tým Milram, neoficiálně se v maskované podobě objevují také u jiných stájí, i na časovkářském speciálu pro letošní TdF objevíte typickou strukturu zadního disku Lightweight.

Zadní disk - Bontrager nebo Lightweight? Technologicky kola využívají celokarbonovou konstrukci s napevno vpletenými a vlepenými dráty, což dohromady s dlouholetým vývojem a bohatými zkušenostmi se zpracováním karbonu dává celek nejen s vynikající hmotností, ale zároveň s mimořádnou tuhostí. Žádná jiná kola na světě nemají takový poměr mezi hodnotou na váze, reakcí na záběr do pedálů a snadnou ovladatelností.

Velký důraz je kladen také na aerodynamiku, dráty mají ideální kapkovitý průřez a oválné hrany. Vše je vykoupeno cenou, která je ale pochopitelná vzhledem k ruční výrobě kol kompletně v Německu a použitím nejkvalitnějších materiálů. Zhotovení jednoho setu kol Standard III trvá celých 16 hodin.

Technické vychytávky

Každé kolo v sobě obsahuje mikročip s výrobním číslem pro snadnou identifikaci v případě reklamace nebo odcizení. Další zajímavostí jsou integrované magnety v předním i zadním kole, takže odpadá jejich montáž, svojí minimální hmotností nepůsobí nevyvážení kol.

Od modelového roku 2010 je každý pár kol vybaven luxusními titanovými upínáky Lightweight a praktickými přepravními obaly, dále jsou součástí dodávky speciální špalky Swisstop na karbonové ráfky. Za příplatek zhruba 10% nabízí firma Lightweight možnost rozšířené záruky na jakékoliv poškození kol, i vzniklé vlastní vinou nebo při závodech, po dobu tří let od zakoupení kol.

Modelová řada 2010

Základním modelem jsou legendární kola Standard III, která ve své třetí generaci nabízejí o 30% vyšší tuhost, než doposud. Může za to nový materiál karbonových drátů. K dispozici jsou varianty:

    • výplet přední/zadní 12/20, 16/20 nebo 20/20
    • hmotnost páru 1080, 1100 nebo 1125 gramů
    leightweightstandard

    Modifikace těchto kol jsou dvě, jedna je výpletem 20/24 určena pro silové jezdce a nese název Sprint III (1140 gramů) , další možností je speciální bílé lakování kol Standard III revoluční barvou Duraflon, která je extrémně odolná a nehrozí její poškození ani na tak extrémně namáhaném místě, jako je karbonový výplet. Tato varianta nese překvapivé označení Special Edition, lak přidává k hmotnosti setu cca 80 gramů.

    Special Edition Na pomyslném vrcholu nabídky firmy Lightweight stojí model Obermayer III. Používá keramická ložiska DT Swiss a hmotnost dále sráží na neuvěřitelných 960 gramů. Vyrábějí se varianty:
      • výplet přední/zadní 12/20, 16/20 nebo 20/20
      • hmotnost páru 960 , 975 nebo 990 gramů
      Také Obermayer III kola můžete mít ve speciální edici s lakem Duraflon. Všechna výše uvedená kola mají výšku ráfku 53 mm. Pro vrchaře je určený model Ventoux III s profilem 27mm. Kolo vyvinul přímo zakladatel značky Heinz Obermayer, výplet je vždy 20/24 a hmotnost kompletu je 1060 gramů s ložisky DT 240, s keramikou DT 190 se dostaneme na 995 gramů.

      Ventoux III

      Stále více žádaná, ovšem technologicky nejnáročnější, jsou celokarbonová kola určená pro použití plášťů, nikoliv standardních galusek. Model Standard III C toto umožňuje a nabízí tak špičkovou hmotnost setu i snadnou opravu případného defektu.

      • výplet 16/20 nebo 20/20
      • hmotnost 1135, resp. 1150 gramů
      Plášťová varianta kol Standard III Speciálním komponentem na časovku, triatlon a dráhové disciplíny je Disc. Extrémně nízká hmotnost, robustnost a neuvěřitelná tuhost z něj činí volbu mnoha profesionálů. Točí se na keramickém náboji DT 190, k dispozici je přední i zadní verze, stejně tak dráhová verze s roztečí 120mm.
      • hmotnost přední 770 gramů, zadní 800 gramů, dráha 930 gramů

      Disk se specifickými karbonovými vlákny Kompletní sortiment kol včetně airbrush specialit si můžete prohlédnout na veletrhu Sport Life na stánku 018 v hale F, kde na vás čeká dovozce značky Lightweight pro Českou a Slovenskou republiku, firma Kolokrám.cz. Další informace hledejte na webu výrobce. [gallery exclude="1295" link="file" columns="2" orderby="title">

Sledujte nás na sociálních síťích

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všeNepovolovat cookies